7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Tezgahlarda balık bereketi

Balıkesir’in Edremit ilçesindeki balıkçı tezgahlarında çeşit bakımından balık bereketi yaşanıyor.

İlçedeki çok sayıda balıkçı, av sezonunun birkaç gün sonra sona ereceğini söyleyerek, şu günlerde tezgahlarında çeşit bakımından balık bereketi olduğunu söyledi. Balıkçı esnafları, “Tezgahlarımız kış boyunca yaşanmayan balık bereketi şu günlerde yaşamaya başladı.

Balık çeşitleri göz kamaştırıyor. Balıklardaki besin değerlerini anlatmak ile bitiremeyiz. Şu günlerde vatandaşlarımızın bu fırsattan yararlanmasını istiyoruz. Özlem duydukları balık çeşitleri şu günlerde tezgahlarımızda. Balık av sezonu kapanmadan önce vatandaşlarımızın acele etmesini istiyoruz. Fiyatlarımız da her bütçeye uyacak durumdadır” dedi.

Ege Denizi, Çanakkale açıklarında avlanan Edremitli balıkçılar, ağlarına takılan dev orkinos balıklarının da rağbet gördüğünü ve orkinosların çok lezzetli olduğuna dikkat çekti. Edremit Körfezi’nin en büyük semt pazarı olan Çarşamba Pazarı’nda tezgah kuran balıkçılar, dev orkinoslar ile balın mensuplarına pozlar verdi. Balıkçılar, ekonomik krizden dolayı satışlarının azıldığını da sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 13:47:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?