6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

THK'dan yeni bir etkinlik

Türk Hava Kurumu (THK) Balıkesir'de halk uçuşu düzenledi. İlk defa Balıkesir'de başlayan halk uçuşu programında gerçekleştirilen paraşüt gösterisi ilgi ve heyecanla izlendi.

THK Balıkesir Şubesi sivil havacılığı sevdirmek için başlattığı kampanyanın ilk adımını paraşüt gösterisi ile attı. Etkinliği Vali Selahattin Hatipoğlu ve THK Balıkesir Şube Başkanı İlhan Güzel birlikte izledi. Atatürk Parkı yanındaki boş alanda düzenlenen programda, yaklaşık bin metre yüksekten uçan THK uçaklarından atlayan biri bayan dört paraşütçü nokta inişlerini başarıyla yaparken, izleyenlere de büyük bir heyecan yaşattılar.

Öğleden sonra 9. Ana Jet Üssünde devam eden halk uçuşu etkinliğinde THK uçaklarına 7'ºerli guruplar halinde binerek ilk kez uçma heyecanı yaşayan vatandaşlar, Balıkesir'i kuş bakışı izledi. THK'nın bu uçuş etkinliğinin ilk defa Balıkesir'den başladığını söyleyen THK Balıkesir Şube Başkanı İlhan Güzel, "Kurumumuzun Türkiye genelinde düzenleyeceği etkinliği Balıkesir'de başlatmanın gururunu yaşıyoruz. Önümüzdeki günlerde 120 Balıkesirliyi kent semalarında uçakla gezdireceğiz. Amacımız havacılık sevgisini özellikle gençlerimize ve vatandaşlarımıza sevdirmektir. Bugün bizleri onurlandıran 4 paraşütçümüze teşekkür ediyorum" dedi.

Paraşütle atlama gösterisini baştan sona izleyen Vali Selahattin Hatipoğlu da paraşütçüleri kutladı. Hatipoğlu, "Özellikle genç neslimize ibret olacak paraşüt atlayışlarını büyük bir zevkle izledim. Bu etkinliğin ilk kez Balıkesir'de start alması da son derece sevindirici" dedi. THK yetkilisi tarafından Vali Hatipoğlu'na etkinliğe sağladığı katkı ve destek için bir teşekkür plaketi verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 10:09:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?