2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

THY 15 milyon yolcu taşıdı

THY 2010 YILINDA 15 MİLYON YOLCU TAŞIDI

Balıkesir’in Edremit Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (ESİAD) davetlisi olarak Balıkesir’in Edremit ilçesine gelen Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Türk Hava Yolları’nın geçen yıl 15 milyon kişiyi uçurduğunu söyledi.

ESİAD tarafından düzenlenen programa katılmak için bölgeye gelen Türk Hava Yolları Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Temel Kotil, ayağının tozuyla Balıkesir-Körfez Körfez Havaalanı'nı inceledi. “Yeni Açılan Balıkesir-Körfez Havaalanı'nın Bölgemize Ekonomik Katkıları ve Türk Hava Yolları'nın Başarısının Sırrı” konulu tecrübe ve bilgi paylaşımı programına katılan genel müdür Kotil ve Strateji Müdürü Şaban Kızıldağ'ı, Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, ESİAD Başkanı Osman Demir ve Yönetim Kurulu karşıladı. Heyet daha sonra Güre beldesindeki programın yapılacağı Adrina Termal Otel'e gitti.

“Yeni Açılan Balıkesir-Körfez Havaalanı'nın Bölgemize Ekonomik Katkıları ve Türk Hava Yolları'nın Başarısının Sırrı” konulu tecrübe ve bilgi paylaşımı programı ‘Adrina’ isimli termal otelin toplantı salonunda gerçekleştirildi. İlk olarak kürsüye gelen ESİAD Başkanı Osman Demir, derneğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi ve Balıkesir Körfez Havaalanı’nın bölgeye yapacağı kazanımlardan bahsetti. Daha sonra, alkışlarla salonun sahnesine çıkan THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY’nin geçtiğimiz yıl 15 milyon kişiyi uçurduğunu vurgulayarak, “Daha önce yurt içine 5 milyon, yurt dışına da 5 milyon, toplam 10 milyon yolcu taşıyorduk. Geçen yıl biz 15 milyon yolcuyu yurt dışına taşıdık. Diğer hava yollarını da katarak etti 30 milyon yolcu. Yani 6 katı. Bizim bilet fiyatlarımız euro bazında neredeyse yüzde 50 den fazla düştü. Gelirimiz 1 buçuk milyar dolardı, şimdi 6 milyar dolara dayandı. Ulaştırma Bakanımız THY’yi rekabete sokacağız, yarışacaksınız dedi bize. Bizde yarışa girdik. Yarışa girdiğiniz zaman hedefiniz zirve oluyor. Yaşasın yarış. Biz de yarışa girdik. Daha önce yurt içinde 5 milyon yolcuyu taşıyorduk, 5’te yurt dışına etti size 10 milyon yolcu. Lufthansa 55 milyon yolcu taşıyor. Avrupa’nın en büyük hava yolu şirketi. Herkes çok uçmaya başladı” dedi.

Genel Müdür Kotil, 250 bin havayolu şirketinin bulunduğu dünyada 6 şirketin 5 yıldıza sahip olduğunu, THY’nin de hedefinin bu 6 şirket arasında yerini alarak Avrupa’nın ilk 5 yıldızlı havayolu olmak olduğunu ifade etti. Büyümenin yolunu kapsama alanının genişlemesine endeksli olduğuna dikkat çeken Kotil, “Afrika’ya sefer başlattık, bir çok iş adamı gidip oraya yatırım yaptı ve karları, paraları aldılar. Dolayısıyla zımba gibi olduğumuzu gösterdik. Biz şunu biliyoruz, kalitenin pasaporta ihtiyacı yok. THY bu ülkede niye bu kadar çok sorgulanıyor? Diyorsanız, havacılık sektörü diğer sektörlere göre çok daha global bir sektör. Biz uçağımızı buradan silip temizleyip uçuruyoruz ve Frankfurt’a götürüyoruz. Yolcu, hangisi iyiyse onu seçiyor. Türk markası çok değerli bir marka. THY değil de başka bir isimli olsaydık, bu kadar başarı gösteremezdik. Tercih ediliyoruz. Türk markasına iyi bakmalıyız. Neyimiz varsa Türk adı koymamız lazım. Türk adı iyi satılıyor. Dünyada ne üretiliyorsa yüzde 2 buçuğunu yapmamız lazım. Ne üretiyorsak onun yüzde 60’ını da yurt dışına pazarlamamız lazım. O zaman direk olarak dünya ekonomisinde ilk 10’a giriyoruz” diye konuştu.

Programın sonunda Temel Kotil, Kaymakam Osman Tunç’a, Edremit belediye Başkanı Tuncay Kılıç’a ve diğer protokol mensuplarına THY’nin maket uçaklarından hediye etti. Genel Müdür Kotil, dakikalarca alkış aldığı konuşmasının ardından karayolunu kullanarak bölgeden ayrıldı.

THY 2010 YILINDA 15 MİLYON YOLCU TAŞIDI
THY 2010 YILINDA 15 MİLYON YOLCU TAŞIDI
THY 2010 YILINDA 15 MİLYON YOLCU TAŞIDI
THY 2010 YILINDA 15 MİLYON YOLCU TAŞIDI
THY 2010 YILINDA 15 MİLYON YOLCU TAŞIDI
THY 2010 YILINDA 15 MİLYON YOLCU TAŞIDI
THY 2010 YILINDA 15 MİLYON YOLCU TAŞIDI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2011 Cumartesi 20:09:03
Güncelleme :9 Ocak 2011 Pazar 00:31:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?