6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ticaret Odası'nda kitap tanıtımı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinin ekonomik tarihinin anlatıldığı 'Bandırma Ekonomisine Can Verenler' isimli belgesel kitabın tanıtım toplantısı yapıldı.

Gazeteci Ahmet Pesen ve Önder Balıkçı tarafından hazırlanan Bandırma Ticaret Odası'nın sponsorluğunda basılan 'Bandırma Ekonomisine Can Verenler' isimli belgesel kitap için Ticaret Odası'nda tanıtım kokteyli düzenlendi. Tanıtım kokteyline, Cumhuriyet Başsavcısı Hakan Arslan, Emniyet Müdürü Uğur Gül, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman, Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, CHP İlçe Başkanı Ömer Lütfü Kayalar'ın yanısıra çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda konuşan Osman Kocaman, Bandırma'nın ekonomik tarihinin kalıcılığına olanak verecek olan kitabın, Bandırma hakkında yazılacak yeni kitaplara da kaynaklık edeceğini belirterek, Bandırma Ticaret Odası'nın Bandırma ve hinterlandına yönelik sosyal ve kültürel çalışmalarına bundan sonra da üyelerinin desteğiyle devam edeceğini söyledi.

Kitabın yazarlarından Ahmet Pesen'de uzun süren bir hazırlığın ve döküman toplanmasının ardından bu kitabı hazırladıklarını ifade ederek, "Bandırma'da kendi alanında bir ilk olan bu kitabın hazırlanmasında bize destek olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Doğdumun kentin geçmişini hatırlatmak, gelecek kuşaklara aktarmak doğrusu akıttığım tere değdi. Belgesel nitelikli bu kitabın Bandırma'nın geçmişinden geleceğine ışık tutacağına inanıyorum" dedi.

200 sayfa olarak hazırlanan kitapta Bandırma'nın ekonomisinde geçmişten bugüne rol oynayan kişiler, firmalar ve kurumlar belgesel bir nitelikte anlatılıyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 10:01:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Süleyman Özaydın IP: 88.241.144.xxx Tarih : 25.04.2009 14:32:12

Meslektaşlarım ve ağabeylerim olan Ahmet Pesen ve Önder Balıkçı'yı Bandırma'ya verdikleri bu örnek katkıdan dolayı kutluyorum. Kendilerinin bugüne kadar olduğu gibi bundan böylede Bandırma'ya haber ve yorumları ile ışık olacaklarına inancım tamdır.