3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Tinercilerin kullandığı metruk ev yandı

Balıkesir'de tinercilerin sabahladığı metruk evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı. Bir anda alevler içinde kalan evdeki yangın, itfaiyenin zamanında müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürülürken, bir itfaiye eri evin çatısından düşen parçadan son anda kurtuldu. 

Edinilen bilgiye göre, Aygören Mahallesi Karakol Sokak'ta bulunan boş binada bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın, kuvvetli rüzgar sebebiyle bütün mahalleyi duman altında bırakırken, büyüyen yangına müdahale de güçlük yaşandı. Olay yerine kısa sürede gelen itfaiye ekibinden biri evin çatısından aniden düşen parçadan son anda kurtuldu. İtfaiye amiri, yangının çıkış sebebinin, geceyi binada geçiren tinercilerin yaktığı ateş olabileceğini söyledi. Binanın iç yapısının ahşap olması sebebi ile evin içine girerek müdahale edemeyen itfaiye ekipleri, bina bahçesinden ve ağaçların dallarına çıkıp su sıkarak yangını söndürmeye çalıştı. Perihan Palamar'a ait olduğu belirlenen metruk evdeki yangının söndürülmesi esnasında itfaiye aracının deposundaki su bitince hemen takviye bir arozöz daha olay yerine gönderildi. Yolların dik ve yokuş olması sebebi ile zaman zaman itfaiye araçları manevra yapmakta zorlandı. Kuvvetli rüzgarın etkisi ile zor anlar yaşayan itfaiye ekipleri, yaklaşık 3 saat süren çalışma neticesinde yangını kontrol altına alıp tamamen söndürdü. 

Polis, şehir dışında olan ev sahibini bilgilendirirken, içi ahşap olan binanın tamamen yandığı, kullanılamaz hale gelen yapının yangından sonra yıkılarak temizlendiği bildirildi. Yangın sebebiyle korkulu anlar yaşayan mahalle sakinleri, itfaiyenin zamanında söndürmesiyle rahat bir nefes aldı.

.
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 18:13:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?