3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Tıp Fakültesi Hastanesi gün sayıyor

Balıkesir Tıp Fakültesi Hastanesi, yeni yılda hizmete girecek.

Hastanede bir inceleme yapan Vali Selahattin Hatipoğlu, tüm tefrişatın ve cihaz donanımının tamamlanarak Şubat ayında hasta kabulü yapılabileceği müjdesini verdi.

2005 Aralık ayında Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan ve TBMM'de kanunlaşan 4 tıp fakültesinden biri olan Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne ilk öğrenci alımı 2009-2010 eğitim öğrenim döneminde yapılacak.

Fakülteyle ilgili çalışmaları yakından takip eden Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, beraberinde Belediye Başkanı, rektör ve işadamları olduğu halde Çağış Kampusu'nda geçici bir binada inşaatı tamamlanan Tıp Fakültesi Hastanesi'nde incelemelerde bulundu, son durum hakkında bilgi aldı.

Vali Hatipoğlu, Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yeni yılda faaliyete gireceğini, Şubat ayından itibaren hasta kabulüne başlayabileceğini bildirdi. Vali Hatipoğlu, "Tıp fakültemizin hemen hemen her şeyi bitmiş halde. Üniversite odaların yataklarını alacak, odaların tefrişlerini yapıyor. Biz imkanlarımız ölçüsünde 11 kalem tıbbi cihaz alıyoruz, hepsi çok yüksek özellikli. Balıkesir artık bir tıp merkezi haline geliyor inşallah" dedi.

Hastane hakkında ayrıntılı bilgiler veren BAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selim Erentürk, yıl sonuna kadar 40'a yakın akademik personelin fakülte hastanesinde göreve başlayacağını, hasta kabullerine de cihazların bağlanmasından yaklaşık 15 gün sonra başlayacaklarını söyledi.

Birçok ana bilim dalının YÖK'ten onaylandığını belirten Erentürk, Balıkesir Tıp Fakültesi Hastanesi'nin asistan ve bilim adamı yetiştireceğini, bunun birçok tıp fakültesinde olmadığını kaydetti.

BAÜ Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan DA, her şeyin adım adım gittiğini, hızlı gidildiğinde bazı aksamalar olabildiğini, hastanenin bahardan önce ameliyathaneleriyle birlikte tam donanımlı halde faaliyete başlamış olacağını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 18:33:38
Güncelleme :6 Aralık 2008 Cumartesi 18:37:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?