3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Tiyatroculardan organ bağışı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Şeref Çetin Tiyatrosu yönetmen ve oyuncusu Şeref Çetin ile ekibi, Devlet Hastanesi'ne giderek organlarını bağışladı. 

Dr. İrfan Vural'dan organ bağışı hakkında bilgi alan tiyatrocular, daha sonra formları doldurdu. Tiyatrocular, "Çoğumuzun merak ettiği fakat bir türlü yanaşmadığı ve hatta gündemde bile tutulmayan bir olaya destek vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Herkesi bu göreve davet ediyorum. Bir organın hayat kurtarmak olduğu unutulmamalı. Bundan sonra organ bağışı konusunda halkı daha fazla bilinçlendirmek için canla başla çalışacağız" şeklinde konuştular. 

Dr. İrfan Vural ise, "Türkiye genelinde on binlerce hasta organ bulunamadığından dolayı ölmektedir. Beyin ölümü gerçekleşen kişinin solunum ve dolaşımı yoğun bakım ünitelerinde sürdürülür. Tıbbi desteğe rağmen, ortalama 24-36 saat sonra beynin dışındaki fonksiyonlar kaybolur. Beyin ölümü gerçekleşen kişilerin organları en kısa süre içinde elverişli ve steril bir ortamda uzman hekimlerce alınarak, ihtiyacı olan hastalara nakledilir. Tiyatrocuların bağışı bunda öncü olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 15:18:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?