7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Toplu konut çalışmalarında sona doğru

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy Belediyesi tarafından toplu konut yapımı için başlatılan çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Küçükköy'de 685 konutluk toplu konut projesi için yaklaşık 50 dönümlük deniz manzaralı bir arazi, Ayvalık Tapu Müdürlüğü'nde atılan imzalarla TOKİ'ye devredildi.
Küçükköy Belediyesi'nin beldede toplu konut yapılması için başlattığı girişimler sonucunda yaklaşık 50 dönümlük arazi Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'ne tahsis edildi.

Ayvalık Tapu Sicil Müdürlüğü'nde gerçekleşen devir teslim törenine Küçükköy Belediyesi adına Belediye Başkanı Muhammet Nedim Özdemir, Toplu Konut İdaresi adına Kadir Daşçı imza atarken, törende Ayvalık Tapu Müdürü ve Kadastro Müdürü de hazır bulundu.

Küçükköy Belediye Başkanı Muhammet Nedim Özdemir, "Bazı siyasiler beldemizde toplu konut yapılmasının hayalden öteye gidemeyeceğini ileri sürüyordu, ancak bugün atılan bu imzalarla bunun hayal olmadığını herkese göstermiş olduk. Biz Küçükköy Belediyesi olarak yapamayacağımız hiçbir iş için vaatte bulunmuyoruz. Eğer bir işi yapabileceğimize inanıyorsak, o işin arkasına düşüyoruz. Bugün TOKİ'ye konutların yapılacağı arazinin tapusu devredildi. Bu sayede beldemizde yaşayan ve ev almak için yeterli nakit paraları bulunmayan orta gelirli vatandaşlarımız birer ev sahibi olacaklar. Bu müjdeli haberi vermekten çok mutluyum" dedi.

Başkan Özdemir, TOKİ'nin Küçükköy'de yapacağı konutların ihalesinin de birkaç ay içerisinde yapılarak, en kısa zamanda inşaata başlanacağını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 19:01:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?