6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Toprak ısıtmalı ve soğutmalı evler

Balıkesir’in Havran ilçesinde Türkiye'de ilk defa yakıtsız toprak ısıtmalı ve soğutmalı evlerin temeli törenle atıldı.

Körfez yeşil Zümrüt Kooperatifi’nin temel atma törenine Kaymakam Fatih Genel, Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Üstteğmen Alim Yıldırım, Kooperatif Başkanı Hacer Tezel katıldı.

Kooperatif Başkanı Hacer Tezel ve eşi İlhan Tezel, “Teşebbüslerimizle Havran'da biri 48 dairelik Kocaseyit Sitesi, ikinci olarak ta Körfez Yeşil Zümrüt Kooperatifi Sitesi olmak üzere 27 dairelik süper lüks daire yapılması kararı aldık. Projeleri üzerine aylarca en küçük detayına kadar düşünüldü. Belediye Başkanımız Hasan Lofçalıoğlu, başkan yardımcısı Metin Pala, Belediye eski başkanı Levent Gökalp'ten büyük destek ve yardım gördük.

Kendilerine kooperatif ortakları adına teşekkür ediyorum. Zümrüt kooperatifinin temelleri radya temel olup, sadece temellerine 55 ton demir döşenmiştir. Projesi 42 bin TL 'ye mal olup, belediye ruhsat harcı 25 bin TL , yapı denetim olarak ta 35 bin TL. harcandı. Isınması ilk defa toprak ısıtmalı olacak, yazında klima olarak serinlik verecektir. Isıtma ve soğutmada hiç yakıt kullanılmayacaktır.

Dairelerin tümü 3 oda, bir salon ve çift banyolu olup, 130 ve 160 metrekare arası daireler değişmektedir. Bir hafta içersinde üyelerden yoğun talep aldık. 36 ayda teslim edip 48 ay taksit düşünüyoruz. Bugünkü maliyeti %5 opsiyonlu 55 ile 60 bin TL. tahmin edip, bittiğinde en az ödenen paranın iki katı değer kazanacağı, ayrıca her üyeye bodrumda 15 metrekare birer kiler yapılacaktır. dedi.

Havran Kaymakamı Fatih Genel ve Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu Havran'ın gelişmesi ve büyümesi için bu tarz site ve kooperatiflerin çoğalması gerektiğini söylediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2009 Çarşamba 13:58:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?