5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Toptan satıcıların oyunu zora soktu

TOPTAN SATICILARIN OYUNU BAKKALI ZOR DURUMDA BIRAKTI

Edremit Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Alpaslan’ı sigara toptan satıcılarının yeni yılla bir darbe daha vurması isyan ettirdi.

Alparslan, “Bu durum sermayesinin az bir kısmını tütün mamullerine ayıran esnafımızı, vatandaşlarımızla karşı karşıya getirmiştir. Ve adımızı stokçu veya zamcı bakkal yapmıştır. Ama JTL firması cumartesi toplantısının olduğunu belirterek perşembe günü tüm esnafımızı gezerek, istedikleri kadar mamulü peşin ya da vadeli olarak mal vererek mazeretini bildirmiştir.

MALBORA ve TEKEL ise depolarında mal olmadığını ve servis yapan araçlarınıda geri çevirerek, esnafı mağdur etmişlerdir. Bu firmaların 02.01.2010 tarihinde belirledikleri rutlar dahiline satış yapmayarak adeta esnafımızın tüm sermayesini elinden almışlardır. Oysa benim esnafım, bu firmalara senenin 365 günü sahip çıkmıştır. Çoğu zaman doldurmadıkları kotaları bile tütün mamulünü fazla olarak onlara sahip çıkmıştır. Elinde satacak mamülü bulunmayan esnafı da yalancı duruma düşmemek için iş yerlerini kapatarak hem kendi mağdur oldu, hem de ona gelen müşterilerde mağdur olmuştur.”dedi.

Bu firmaların zaman içinde el ilanlarıyla biz satıcıları iş ortağı olarak görmüşlerini belirten Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mustafa Alpaslan, “Bu durumda iş ortağı sadece menfaatten ileri geldiği görülmektedir. Bizlerde bundan sonra bu firmalara gerekli tepkimizi yaparak göstereceğimizi tüm halkımıza ve kamuoyuna bildiririz.”şeklinde konuştu.

TOPTAN SATICILARIN OYUNU BAKKALI ZOR DURUMDA BIRAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2010 Cumartesi 19:14:05
Güncelleme :2 Ocak 2010 Cumartesi 23:50:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?