7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

TÖSSF şampiyonası başladı

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu'nun (TÖSSF) 3 gün sürecek olan Marmara Bölgesi Basketbol ve Futbol Şampiyonası Balıkesir'in Edremit ilçesinde start aldı.
Adını geçtiğimiz aylarda Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu olarak değiştiren Türkiye Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu, Mayıs ayında yapacağı Türkiye Engelliler Basketbol ve Futbol Şampiyonası öncesi bölgelerdeki eleme müsabakalarını gerçekleştiriyor. Akdeniz ve Ege bölgelerindeki eleme şampiyonalarını tamamlayan federasyona bağlı takımlar, bu hafta ise Marmara Bölgesi Basketbol ve Futbol Şampiyonası'na katılmak üzere Edremit Körfezi'ne geldi. Modern şartları ve konumu itibariyle son zamanlarda
Türkiye ve dünya spor müsabakalarında tercih edilen salon haline gelen Edremit Kapalı Spor Salonu şampiyonaya ev sahipliği yapıyor.

Perşembe gününden bölgeye gelen 38 takım, antrenmanlarının ardından Cuma günü salona gelerek müsabakalara başladı. Belirlenen program gereği bugün sabah saatlerinde de şampiyonanın resmi açılış programı gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal, İl Gençlik ve Spor Müdürü Oğuz Kaynak, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Atanur Çağlayan, Edremit Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Züref Sofuoğlu ve çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende kısa bir açılış konuşması yapan TÖSSF Başkan Vekili M. Abdullah Tuncay, engellilerin spor alanlarında desteklenmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek, emeği geçen kurum, kuruluş ve şahıslara teşekkür ettikten sonra tüm sporculara başarılar diledi. Daha sonra kürsüye gelen İl Milli Eğitim müdürü Abdurrahim Köksal ise, yanına iki engelli öğrenci alarak konuşmasına başladı. Günümüz şartlarında engellilere gereken özenin gösterilmediğine dikkat çeken Köksal, "Günümüz Türkiye'sinde, çeşitli sebeplerden dolayı engelli çocuklarını evlerinden dışarı çıkartmayan aileler olduğunu görüyoruz. Engelli olmak, kişiyi toplumdan soyutlamanızı gerektirmez. Engelli evlatlarınızı resmi ve özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine ücretli ve ücretsiz olarak gönderebilirsiniz. Lütfen engelli evlatlarımıza gereken özeni gösterelim. Onların da yaşamaya hakkı var. Böyle bir organizasyonun yapımında emeği geçen tüm kurum ve kuruluşları tebrik ediyorum. Bu pırıl pırıl, azimli ve gördüğüm kadarıyla da çok başarılı sporcularımıza da müsabakalarında üstün başarılar diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından yine engellilerin oluşturduğu halk oyunları ekibi, unutulmaz bir folklor gösterisi sundu. Daha sonra protokol mensuplarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektiren takımlar, müsabakalarına başladı. Profesyonel futbol ve basketbol hakemleri tarafından yönetilen futbol ve basketbol müsabakalarında 425 engelli öğrenci kıran kırana mücadele etmeye başladı. Kapalı spor salonu yanında bulunan spor kompleksine ait statta ise futbol müsabakaları start aldı. Arkadaşları ve ailelerinin izlediği müsabakaları engelli sporcular eğlenceli bir hale getirdi. Sporcular, şampiyona maçları esnasında attıkları gol ve basketlerin ardından sevinçlerini sevimli hareketlerle ifade ederek izleyenleri coşturdu. Sporcular, engelli olmalarına rağmen gösterdikleri çaba ve performans ile ayakta alkışlandı.

3 gün sürecek olan şampiyonanın bitiminde Edremit Kapalı Spor Salonu'nda ödül ve kapanış töreni yapılacağı öğrenildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 17:11:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?