5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Trafik sorununa ilk neşter

AYVALIK’IN TRAFİK SORUNUNA BİLİMSEL İLK NEŞTER

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde özellikle turizm sezonunda kentin tek ana arterinde yaşanılan trafik keşmekeşinin çözümlenmesi için Bahçeşehir Üniversitesi’ne bağlı, kısa adı UYGAR olan Ulaştırma, Uygulama ve Araştırma Merkezi ekipleri ilçede çalışmalarına başladı.

Bir süre önce özellikle turizm sezonunda ilçenin tek ana arterinde tam bir çile haline dönüşen trafik sorunun çözümlenmesi için Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'in sorunun bilimsel açıdan çözümlenmesi arayışlarının ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Danışmanı ve Bahçeşehir Üniversitesi, Ulaştırma-Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ile karşılıklı görüşmeleri sonucunda anlaşmaya varıldı.

Ayvalık Belediyesi ile Bahçeşehir Üniversitesi arasında yapılan sözleşme neticesinde önceki gün ilçeye gelen üniversite bünyesindeki asistanlar, kent merkezindeki ana arter ve kavşaklarda çalışmalarına başladı. Ayvalık'ın merkezinde gün geçtikçe artan, özellikle yaz sezonunda hem tatile gelenlere hem de Bodrum'da yaşayanlara ve de turistlere büyük sorun olan trafik sorununa karşı yapılacak olan ‘Trafik Rehabilitasyon’ çalışmaları hakkında bilgi veren ekibin amiri Uğur Demirağ, “Çalışmalarımıza Ayvalık genelinde ayrı ayrı noktalarda çeşitli çekimler yaparak başladık. Böylelikle, ana arter üzerindeki trafiğin akışını, kavşakların aksayan taraflarını tespit etmeyi amaçlıyoruz. Bu çalışmaların sonrasında yapacağımız analizleri, simülasyon programıyla değerlendirecek ve Ayvalık trafiğinin rehabilitasyonunda izleyeceğimiz yol haritasını tespit etmiş olacağız"

diye konuştu.

 

“AYVALIK'IN KAVŞAKLARI KONTROLSÜZ”

Bahçeşehir Üniversitesi Ulaştırma, Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin ilçede çalışmalar yapan 5 kişilik ekibin sorumlusu Demirağ, Ayvalık genelinde çekmiş oldukları görüntüleri 15'er dakikalık bölümlere ayırarak, trafiğin maksimum olduğu bölümleri tespit etmeye çalıştıklarını belirtti.

Demirağ, "Ayvalık trafiğinde en önemli sorun kavşakların kontrolsüz oluşu. Bu durum çok ciddi trafik kazalarının meydana gelebilmesinin en ciddi faktörüdür. Bunun dışında ana arter üzerinde yaya trafiğinin ferahlatılması gerekiyor. Zaten dar olan ana arter üzerinde yol kenarına araçların park etmeleri ilk etapta gözümüze çarpan sorunlar.

Çekimlerimizi yaptıktan sonra İstanbul'a döneceğiz. Üniversitemizde yapacağımız bilimsel çalışmaların ardından, Ayvalık'ın trafiğinin en yoğun olduğu Temmuz- Ağustos aylarında bir kez daha ilçeye gelerek, ana arter üzerindeki trafik akışını gözlemleyeceğiz. Bu çalışmaların ardından da Ayvalık'a özel uygulanması gereken projemize şekil vermeye çalışacağız" dedi.

Demirağ, Ayvalık'ın trafiğinin çözümlenmeyecek kadar kötü olmadığına dikkat çekerek, konusunda uzman olan Uygar'ın İstanbul'un trafik karmaşasını bile büyük oranda rahatlattığını kaydederek, ilçedeki trafik sorunun büyük oranda iyileştireceklerinden en ufak kuşkusunun bulunmadığı belirtti.

AYVALIK’IN TRAFİK SORUNUNA BİLİMSEL İLK NEŞTER
AYVALIK’IN TRAFİK SORUNUNA BİLİMSEL İLK NEŞTER
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 12:50:00
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 15:05:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?