3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Trajikomik kene operasyonu

Kene şüphesiyle hastaneye başvuran bir vatandaşın et beni, doktor tarafından kene zannedilerek kopartıldı. Trajikomik duruma sebep olan doktor, “Aaaa bunun eli, ayağı yokmuş” sözleriyle beni kopardığını itiraf etti.

Balıkesir Edremit'e bağlı Akçay'da yaşanan garip bir olay, vatandaştan önce kene ısırığına müdahale edecek doktorların eğitilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İşte 'kene ısırdığı' için Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'ne (KKKA) yakalanabileceği endişesi taşıyan bir vatandaşın başına gelenler: İstanbul'da yaşayan M.A.Bulut adlı bir vatandaş hafta sonunda Akçay'a gitti. Bulut, denize girip çıktıktan sonra sol koltuğunu altında mercimek büyüklüğünde bir cismin olduğunu fark etti. Bunun kene olabileceğinden şüphelenen Bulut, en yakın eczaneye koştu.

DOKTOR KENEYİ TANIMIYOR

Eczacıya koltuğunun altındaki cismi gösteren Bulut, eczacı tarafından hastaneye yönlendirildi. Eczacının bu tavrı karşısında ne yapacağını şaşırdığını belirten M.A.Bulut, “Birkaç gün önce gazetede okuduğum yazı geldi aklıma. Cismin üzerine zeytinyağı sürdüm” diye konuştu. En yakın sağlık kuruluşuna başvuran Bulut, “Doktorlar, beni kenenin ısırdığını söyleyerek, Edremit'e sevk etti” dedi. Bulut, Edremit'teki hastanede kendisini şoka sokan olayı şu sözlerle anlattı: “Doktor, cismi görür görmez kene olduğunu söyledi. Hemen müdahale ederek cismi çıkardı. Tam rahat bir nefes almaya çalışırken vücudumdan çıkardığı cismi uzun uzun inceleyen doktorun, 'Aaaa, bunun eli, ayağı yokmuş' diyerek cismin kene değil de et beni olduğunu söyledi. Doktorlar kene ile beni ayırt edemiyor. Hem vatandaşın hem doktorların eğitilmesi gerekiyor.”

Bugun
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2008 Salı 03:38:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?