5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

TÜİK Bölge Müdürü değişti

BALIKESİR TÜİK BÖLGE MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Balıkesir Bölge Müdürlüğü'ne Diyarbakır bölge müdürü Metin Öcal atandı. TÜİK Balıkesir Bölge Müdürü Alaattin Aydın ise Diyabakır'a atandı.

TÜİK bölge müdürlerinin 13 Ağustos tarihli üçlü kararname ile atamalarının yapıldığı açıklandı.

Kayseri doğumlu olan TÜİK Balıkesir Bölge Müdürü Metin Öcal ilk, orta ve lise öğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra 1984 yılında Gazi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü'nü bitirdi. Askerlik görevinin ardından kamu kurumlarında çalıºan Metin Öcal 1996 yılında Türkiye İstatistik Kurumu'na istatistikçi olarak başladı. Öcal, sayım, anket ve çeºitli alan çalışmalarına katıldıktan sonra sırasıyla kontrolör, eğitmen, yayın editörlüğü ve yayın kurulu üyeliği yaptı. 2004 yılında Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'ne atanan Metin Öcal 6 yıl sürdürdüğü bu görevinin ardından 13 Ağustos tarihi itibariyle Balıkesir Bölge Müdürü olarak atandı. 53 yaşındaki Öcal İngilizce biliyor.

Öte yandan, Balıkesir'de uzun zamandan beri görev yapan Alaatttin Aydın da aynı kararname ile Balıkesir'den Diyarbakır Bölge Müdürlüğü'ne atandı.

BALIKESİR TÜİK BÖLGE MÜDÜRÜ DEĞİŞTİ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2010 Çarşamba 17:51:03
Güncelleme :15 Eylül 2010 Çarşamba 18:45:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?