6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

TÜKEDER toplantısı yapıldı

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Başkanlar Kurulu Toplantısı, Balıkesir'de yapıldı. İki gün süren toplantıda faaliyetler gözden geçirilirken, bir sonraki toplantının Trabzon'da yapılması kararlaştırıldı.

Asya Termal Otel'de düzenlenen toplantıya TÜKODER Genel Başkanı Ali Er ile birlikte Türkiye'nin çeşitli illerinden 25 şube başkanı ve genel merkez yönetim kurulu üyeleri katıldı. Balıkesir'in ev sahipliğindeki Tükoder toplantısında, yaklaşık 15 milyon aboneyi ilgilendiren Türk Telekom'un telefon faturalarındaki sabit ücret uygulamasıyla ilgili yargı süreci ile birlikte tüketicileri mağdur eden kredi kartı, ayıplı hizmetler gibi sorunlar ele alındı.

Balıkesir'i tanıtan slayt sunumun ardından bir konuşma yapan Tükoder Balıkesir Şube Başkanı Fahrettin Kayan, Türkiye'de, Telekom'a en çok dava açan şubenin Balıkesir Tükoder olduğunu belirtirken, Yargıtay Üst Kurulu'nda görüşülen davanın detaylarını anlattı. Tükoder Genel Başkanı Ali Er, Türkiye'de en yaygın şube ağının Tükoder'de olduğunu belirtti. Tüketici mağduriyetini gidermek adına gönüllülük esasına dayalı olarak çalıştıklarını söyleyen Ali Er, maddi zorluklara rağmen üye aidatları ile ayakta kalmaya gayret ettiklerini söyledi.

Er, "Buna rağmen sadece birkaç ilde şubesi olan bazı tüketici dernekleri hakem heyetlerine bizden fazla sayıda temsilci gönderebiliyor. En fazla üyesi olan, en eski ve tüm Türkiye'ye yayılmış şube ağımızla haksızlığa uğradığımız düşüncesindeyiz. Bu konuyu genel merkez olarak yargıya taşıdık. 15 yıllık geçmişi olan derneğimizin çalışkan bireyleri olarak her türlü zorluğa rağmen başarılı çalışmalarımızla derneğimizi bugünlere taşıdık. Geriye dönüp baktığımızda derneğimizin Türkiye'de güven markası olduğunu görüyoruz. Bu tablo bizim en büyük kazancımız. Aynı bilinç ve gayretle yolumuza devam edeceğiz. Çalışmaları için tüm şubelerime teşekkür ediyorum" dedi.

Toplantının son bölümünde şubelerin sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı. Genel merkezin yaşanan sorunlara yaklaşımının da değerlendirildiği Tükoder toplantısının 4 sonra sonraki başkanlar kurulunun Trabzon'da toplanması kararlaştırıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 09:57:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?