3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

'Tüm belediyelere talibiz'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Balıkesir'in Edremit ilçe teşkilatı, İl Başkanı Ahmet Yaraş'ın da katıldığı bir toplantı düzenleyerek adaylık söylentilerine açıklık getirdi. 

MHP Edremit İlçe Başkanı Mehmet Emin Karabulut ve ekibinin ev sahipliği yaptığı toplantı Ömür lokantasında yapıldı. MHP Balıkesir İl Başkanı Ahmet Yaraş ve bazı il yönetim kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda, son günlerde ilçe gündemini meşgul eden önümüzdeki yerel seçimlerde MHP'den belediye başkanı adaylarının belirlenip belirlenmediği konusu ele alındı. 

Karabulut, "Partimizin ilçe teşkilatından önümüzdeki mahalli seçimlerde belediye başkanı adayı olarak belirlenen bir isim olmadığı gibi, net bir müracaat da gerçekleşmemiştir. Birtakım söylentiler ortaya çıkartılıyor ve partimiz yıpratılmak isteniyor. Eskiden olduğu gibi kavgacı bir yapıyla değil, yapıcı, üretken ve icraatla kendini gösteren bir yapıda olduğumuz ortadadır. Edremit İlçe Başkanlığı görevini üstlendiğim günden beri her hafta Cuma günleri, bayram sonraları, yıl başı sonraları ve muhtelif zamanlarda görevden alınacağımız söylentileri bilinçli olarak MHP'yi yıpratmak için yapılıyor. Bu dedikodulara asıl cevap her türlü ihanete rağmen 22 Temmuz 2007 seçimlerinde ilçe çapında 11 bin 244 oy ile halkımız tarafından verilmiştir. Şu anda kimse aday olamaz. Sadece aday adayı olabilir. Dolayısıyla sayın Tuncay Kılıç bizim kesin adayımız değildir. MHP'nin her üyesinin aday adayı olma hakkı vardır. Bizim hiç kimseye verilmiş sözümüz de yoktur. MHP adayı kahve köşelerinde, bürolarda, iş yerlerinde, gazetelerde, internet sitelerinde belirlenmez. MHP'de adayların nasıl belirlendiğini hala bilmeyenler, meclis üyelerini de açıklayarak meclis üyeliğini ulufe gibi dağıtmaktadır. MHP ile ilgili her türlü faaliyet ve adaylık konusu MHP çatısı altında çözüme kavuşacaktır. Başka partilerde ayak oyunu yapmaya alışmış olanlar bizim partimizde ayni oyunları yapamayacaklardır. İlçe teşkilatımız Edremit'teki 5 beldemizde seçimi kazanma arzusu ve kararlılığı içindedir. Herkesi birlik ve beraberlik içinde MHP çatısı altında olmaya davet ediyoruz. İlçe teşkilatımız 2007'den 2009'a kadar bütün hizmet projelerini ve planlarını tamamlamış durumdadır. Biz, birilerinin malı götürmesini değil, milletçe hep birlikte paylaşmayı düşünen yapıya sahip bir partiyiz. Bütün seçim programlarımız hazırdır. Kısa zamanda bu hazırlıklarımızı tüm kamuoyu ile paylaşacağız" dedi. 

"BİZ MUHTARLIKLARA BİLE TALİBİZ" 

MHP İl Başkanı Ahmet Yaraş, il genelinde muhtarlıklara bile talip olacaklarını söyleyerek, "Bizim amacımız ortak akılda birleşmektir. Şu anda bizim il genelinde hiçbir adayımız yoktur. Çeşitli söylemler, dedikodular gündeme getiriliyor ve ben bu dedikodular üzerine Edremit'e geldim. Sayın Tuncay Kılıç'ın şu anda partimizden bir adaylığı söz konusu değildir. Genel merkez tarafından da kimseye adaylık teklifi götürülmediğini söylüyorum. Bu arada Edremit'ten meclis üyesi arkadaşımız Sami Özcan MHP teşkilatından istifa etmiştir ve partimizle bir ilişiği bulunmamaktadır. Siyasette 24 saat çok uzun bir süredir. 1 ay önünü görebilenler siyasette çok zor çıkar. Amaç, tüm belediye başkanlıklarını almaktır. Bu da olmasa yarısına talip oluruz. Eksisi olmayanlardan hangisini alabiliriz bunların üzerinde önemle duruyoruz. Çünkü önemli olan icraat gösterebilecek başkanlıklar elde etmektir. Çünkü bilindiği gibi partimizin amacı halkın menfaatlerini ön planda tutmaktır. MHP İl Yönetimi olarak bizler mahalle ve köy muhtarlıklarına bile talibiz. Çok sayıda muhtarlıktan aday adaylığı talepleri şimdiden gelmektedir. Bu arada partimize yeni üye kayıtları gün geçtikçe artmaktadır. Seçim startı verilmeden önce yerel seçimlerle ilgili çok yorum yapmak pek doğru olmaz. MHP Edremit İlçe Teşkilatı'na ve Milliyetçi Edremit halkına güveniyor, seçimlerde Edremit'te tarih yazacağız diyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 17:01:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?