5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Tümtis'li işçiler gözaltına alındı

Balıkesir'de yaklaşık 4 ay önce çalıştıkları Mutaf Ambarları'ndaki işlerinden sendikalı oldukları gerekçesiyle çıkarıldıkları gerekçesiyle işyeri önünde eylem yapan Tümtis üyesi 10 işçinin gözaltına alındığı bildirildi.

SAVCILIK YASAKLAMIŞTI

Geçtiğimiz hafta işveren Mehmet Mutaf'ın şikayeti üzerine Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan tahkikat kapsamında Yeni Sanayi Sitesi'ndeki işyerinin önündeki eylem çadırları sökülen 10 işçiye, savcılık talimatıyla buraya bir daha yaklaşmaları dahi yasaklanmış, işçilerin eylemi de 132. gününde son bulmuştu. Bunun üzerine mahkemeye itiraz eden Tümtis Bursa Şubesi'nin müracaatını değerlendiren mahkemenin dün öğleden sonra görevsizlik kararı verdiğini belirten işçiler, bu karardan yaklaşık 1 saat sonra tekrar Mutaf Ambarlarının önüne giderek eylemlerine devam etmek istedi. Ancak, işverenin tekrar savcılığa yaptığı şikayet üzerine olay yerine gönderilen polis ekipleri daha önce yapılan tebliğe rağmen karara uymadıkları gerekçesiyle savcılık emriyle 10 işçiyi gözaltına aldı.

Dün öğleden sonra saat 16.30 sıralarında gerçekleşen olayda gözaltına alınan işçiler geceyi emniyette geçirirken bu sabah adli makamlara teslim edildi. Kamuoyunun Mutaf Ambarı işçileri olarak tanıdığı Tümtis üyesi işçilerin savcılıktaki sorgulamalarının devam ettiği öğrenildi. Türk-İş Balıkesir İl Temsilcisi Ertan Çelikel, haklarını arayan işçilerin bugün gözaltına alınmalarının endişe verici olduğunu belirterek yaşananlardan büyük üzüntü duyduklarını, gelişmeleri yakından takip ettiklerini, bununla ilgili tüm meslek örgütleri ve sendikaların katılacağı bir basın açıklaması yaparak konuyu kamuoyunun gündeminde tutacaklarını bildirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2010 Salı 11:08:05
Güncelleme :12 Ocak 2010 Salı 14:34:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?