3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Türk bayrağı için göndere tırmandı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde, "Ahilik Haftası" kutlamalarında İstiklal Marşı'nın okunduğu sırada göndere çekilen Türk bayrağının ipi koptu. Gönderde kalan Türk bayrağını, tören bitiminde bir öğrenci direğe tırmanarak indirdi. 

06 - 10 Ekim tarihleri arasında kutlanan "Ahilik, Çıraklık ve Mesleki Eğitim Haftası" Edremit Mesleki Eğitim Merkezi'nde törenlerle kutlandı. 

İstiklal Marşı'nın okunduğu sırada Türk bayrağı, bir görevli tarafından göndere çekildi. İstiklal Marşı henüz bitmeden göndere ulaştırılan bayrağın ipi fazla çekilince koptu ve bayrak gönderde kaldı. Görevli bir süre bayrağı indirmek için uğraştı, ancak çabalar sonuç vermedi. Tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ile devam etti. Okulun müdür vekili Ahmet Gürel Menekşe ve Edremit Maden işleri ve Elektrikçiler Odası Başkanı Hayati Seçen, ahilik ve esnaflık üzerine konuşmalar yaptı ve öğrencilere nasihatlerde bulundu. Daha sonra öğrencilere ahilik yemini ettirildi. Şiir dinletileri ve folklor gösterileri ile hareketlenen kutlama programı pilav ve ayran ikramı ile son buldu.
 
Öğretmenler, törenin sona erdiği ve pilav ayran ikramı yapılacağını anons ettiği sırada bir erkek öğrenci, gönderdeki Türk bayrağını indirmek için direğe tırmanmaya başladı. El ve ayaklarını kullanarak kısa sürede göndere kadar çıkan öğrenci, kopan ipte sallanan bayrağı alarak direkten kaydı. Protokol üyeleri ve öğretmenler gözlerine inanamazken, arkadaşları cesur öğrenciyi alkış yağmuruna tuttu.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 17:55:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?