6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Türk-Eğitim-Sen Ankara'ya yürüyecek

Türk Eğitim-Sen Edremit İlçe Şube Başkanı Mahmut Çabuk, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Türkiye'nin bütün illerinden Eğitim-Sen üyelerinin Ankara'ya yürüyeceğini belirtti.
 
24 Kasım tarihinin, devletin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e 'Başöğretmenlik' unvanının verilişinin yıldönümü olduğunu ve bugünün 1981 yılından itibaren 'Öğretmenler Günü' olarak kutlandığını hatırlatan Edremit Şube Başkanı Çabuk, günümüzde öğretmenlerin horlandığını, aşağılandığını ve kötü muameleye maruz kaldığını ileri sürdü.
 
Çabuk, "Atatürk, öğretmenleri el üstünde tutarken ve öğretmenlik mesleğinin kutsallığını her fırsatta dile getirirken; günümüzde ise öğretmenlerimiz horlanıyor, aşağılanıyor, kötü muameleye maruz bırakılıyor. Tüm eğitim çalışanları gibi öğretmenlerin de ekonomik yönden büyük kayıp yaşadığı ve mesleğin saygınlığının giderek azaldığı bu dönemde, bir 24 Kasım'ı daha sorunlarla karşılıyoruz.
Gerçekleri kamuoyu ile paylaşmak, yaşanan problemleri ve çözüm taleplerini ilgililere bizzat iletmek ve kamuoyunun dikkatini eğitimin yaşadığı problemlere çekmek amacıyla Türk Eğitim-Sen, 21 Kasım'dan itibaren, 108 şube başkanı ve il temsilcisiyle Ankara'ya yürüyüş yapacaktır. Merkez yönetim kurulumuz, Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelecek olan şube başkanlarıyla birlikte, 23 Kasım günü Başöğretmenimiz Atatürk'ü Anıtkabir'de ziyaret edecek, ardından da Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik ile görüşecektir. Görüşmede hazırlanan raporlar Çelik'e sunulacak ve eğitim çalışanlarının talepleri kendisine iletilecektir. Umuyoruz ki sayın bakan, eğitim çalışanlarına 24 Kasım öncesi bir müjde olarak eğitim çalışanlarının beklentilerinin karşılanacağı sözünü verir" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2006 Pazartesi 18:15:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?