3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Türk Eğitim-Sen'den Valiliğe çağrı!

Türk Eğitim-Sen Balıkesir 2 Nolu Şube Başkanı Süleyman Demir, Edremit genelinde boş bulunan tüm eğitim kurumu yöneticiliklerinin en kısa zamanda duyuruya çıkartılması gerektiğini söyledi.

Başkan Süleyman Demir, Türk Eğitim-Sen Balıkesir 2 Nolu Şube binasında yaptığı basın açıklaması ile Balıkesir Valiliği'ne çağrıda bulundu.

6 yıldan beri Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliği'nde problemler yaşandığını öne süren Demir, "Bu problemden dolayı okullarımızda çocuklarımızın eğitimi, çalışan eğitim neferlerimizin çalışmaları sekteye uğramaktadır. Vekaleten atanan yöneticilerin vasıfsız olması ve geleceğin belirsiz olması sebebiyle rahat hizmet üretememektedirler. Milli Eğitim bakanlığı 31 Ekim 2008 tarihinde Yönetici Atama Yönetmeliği Ek-2 Yönetici Değerlendirme Formu'nu yayınlayarak 81 il Valiliğine uygulama birliğini sağlamak amacıyla, 2008/74 nolu genelgeyi göndermiştir. Yönetmelik hükümlerine göre her kademedeki eğitim kurumu yöneticilerinin atama yetkisi Valiliklerde bulunmaktadır. Bu nedenle Valilikler boş eğitim yöneticilikleri için duyuru yaparken, eğitim kurumlarının özellikler ve eğitim-öğretimin aksatılmaması gibi hususları dikkate alarak yönetici atama işlemlerini bir an önce gerçekleştireceklerdir talimatını vermesine rağmen şu ana kadar 21 il dışında genelge hükümlerine uyarak duyuru çıkaran il bulunmamaktadır. Bakanlığın, söz konusu talimata uymayan valilikleri tespit ederek uyarmalıdır. Bir hukuk devletinde hangi mevki ve makamda bulunursa bulunsun, hiç kimsenin keyfi hareket etme hakkı yoktur. Bütün bu sebeplerle Balıkesir Valiliği 2008/74 nolu genelge doğrultusunda boş bulunan tüm eğitim kurumu yöneticiliklerini en kısa zamanda duyuruya çıkarmalıdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 18:54:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?