5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Türk Kızılayı afet bölgesinde

(ÖZEL HABER) TÜRK KIZILAYI AFET BÖLGESİNDE

Balıkesir'in Edremit ilçesinde 3 gündür yaşanan sel felaketinin yaraları sarılmaya çalışılırken, Türk Kızılayı da afet bölgesine giderek mağdur vatandaşlara yardım elini uzattı.

Geçtiğimiz gece saatlerinde yağan aşırı yağmur, Edremit ilçesi ve bağlı 5 beldede hayatı felç etti. Edremit ilçesi ile birlikte Kadıköy, Zeytinli, Akçay, Güre ve Altınoluk beldelerinde aşırı yağmura dayanamayan çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı, bazı mesire alanlarında toprak kaymaları ve göçükler meydana geldi. Sel felaketinden en çok zarar gören zeytinli beldesinin Altınkum, ve Dalyan Mahallelerinde yaşayan vatandaşlar hala yetkililerden yardım bekliyor.

Türk Kızılay Derneği ekipleri, Dursunbey ilçesindeki maden faciasından döner dönmez hemen Edremit Körfezi'ne sevk edildi. Tam donanımlı Kızılay ekipleri, Türk Kızılay Derneği Edremit Şube Başkanı Necati Uytun önderliğinde afet bölgesinde incelemelerde bulundu.

 

MAĞDUR VATANDAŞLARA SICAK YEMEK DAĞITILDI

Selden en çok zarar gören belde olan Zeytinli'nin dalyan ve Altınkum Mahallelerine konuşlanan Kızılay ekipleri, Zeytinli Belediyesi ile birlikte vatandaşlara sıcak yemek dağıttı. Donanımlı arama kurtarma araçları ile bölgeyi sürekli tarayarak yardım anonsları yapan ekipler, ev ve iş yerlerinde mağduriyet yaşayan vatandaşlara battaniye, su, yemek ve ihtiyaç malzemeleri dağıttı. Öğlen saatlerinde Dalyan Mahallesi'nde kurulan Kızılay sıcak yemek servisinde yaklaşık 400 aileye sıcak yemek dağıtıldı.

Manisa ilinden gelen Türk Kızılay Derneği Ekip Başkanı ve Afet Müdahale Uzmanı Kadir Kemaloğlu, "Afet bölgesine konuşlanmış durumdayız. Mağdur vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Çok sayıda mahsur kalan vatandaşımızın hayatını kurtardık. Yaklaşık 400 aileye sıcak yemek dağıttık, tonlarca içme suyu, yaklaşık 500 battaniye, yaklaşık 400 kuru erzak paketinin de dağıtımını sürdürüyoruz. Çalışmalarımızı 24 saat aralıksız olarak sürdürüyoruz" diye konuştu.

 

FELAKETİN FATURASI YÜZ BİNLERCE TL CİVARINDA

Güre beldesi mevkiindeki E-87 Karayolu kenarında bulunan çok sayıda iş yeri de sular altında kalarak tamamen kullanılamaz hale geldi. 20 civarında işçinin hem konakladığı hem de çalıştığı bir zemin taşı üretim tesisi tamamen sulara gömüldü. Geçtiğimiz gece koğuşlarının bir anda sular altında kaldığını ve canlarını zor kurtardıklarını söyleyen işçiler, gördükleri manzara karşısında şok olduklarını belirtti.

İşletme sahipleri ise, 100 bin TL'nin üzerinde zararlarının olduğunu ve yardım yapılmaması durumunda bir daha işletmeyi çalışır duruma getiremeyeceklerini söyledi. Sel esnasında bir köpeği yavruları ile birlikte suda boğulurken kurtardıklarını söyleyen işçilere Kızılay yetkilileri yardımda bulundu. Suların çekilmesiyle birlikte balçık içinde kalan eşyalar ile boğuşan iş yeri sahibi ve çalışanlar, Türk Kızılayı'nın getirdiği battaniye, erzak ve suları görünce sevindi.

Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Kadıköy Belediye Başkanı Hasan Özel, Akçay belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka ve Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, beldelerindeki mağdur vatandaşlara yardım eli uzatan Türk Kızılayı'na teşekkür etti.

(ÖZEL HABER) TÜRK KIZILAYI AFET BÖLGESİNDE
(ÖZEL HABER) TÜRK KIZILAYI AFET BÖLGESİNDE
(ÖZEL HABER) TÜRK KIZILAYI AFET BÖLGESİNDE
(ÖZEL HABER) TÜRK KIZILAYI AFET BÖLGESİNDE
(ÖZEL HABER) TÜRK KIZILAYI AFET BÖLGESİNDE
(ÖZEL HABER) TÜRK KIZILAYI AFET BÖLGESİNDE
(ÖZEL HABER) TÜRK KIZILAYI AFET BÖLGESİNDE
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 17:27:01
Güncelleme :27 Şubat 2010 Cumartesi 08:57:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?