2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

Türk Kızılay'ı yara sarıyor

TÜRK KIZILAY'I PAKİSTAN'DA YARA SARIYOR

Dost ve kardeş ülke Pakistan'da geçen yaz yaşanan sel felaketinin acıları yaşanırken, Türkiye'nin bu ülkeye insani yardım faaliyetleri ise devam ediyor. İlk andan itibaren Pakistan'da varlığını hissettiren Türk Kızılay'ı Pakistan halkına yardım etmeye devam ediyor. Kızılay genel merkezi, Kızılay Balıkesir Şubesi'nden de şube başkanı ve kurum müdüründen oluşan ekibi insani yardım için çalışmak üzere Pakistan'a gönderdi.

Pakistan'da Türk Kızılay'ının başlattığı yardım kampanyası kapsamında Kızılay genel merkezi tarafından görevlendirilen Balıkesir Kızılay şube başkanı Hüseyin Gündoğan ve şube müdürü Süleyman Kara yardım bölgesine ulaştı. 17 Ağustos 2010'da muson yağmurları sonrasında Pakistan'ın Pencap eyaletindeki Cenap ve İndus Nehirlerinin taşması üzerine yaşanan büyük sel felaketi sonrasında Multan ve Dere Murat şehirlerindeki selzedeler için Türk Kızılay'ı derhal yardım elini uzatmış ve , "Gözyaşı Sel Olmasın" adıyla yardım kampanyası başlatmıştı. Türk Kızılay'ı, toplanan yardımların kardeş ülke Pakistan'da ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasıyla ilgili olarak 12 Mayıs-3 Haziran tarihlerinde yürütülecek insani yardım faaliyetlerinde görevlendirilen Balıkesir Kızılay şube başkanı Hüseyin Gündoğan ve şube müdürü Süleyman Kara Pakistan'ın insani yardım faaliyetinin yapılacağı Jacobabad bölgesinde etüt çalışmalarına katıldı. Konu hakkında bilgi veren Kızılay Balıkesir şube başkanı Hüseyin Gündoğan, insani yardım için bu ülkede bulunmaktan son derece mutlu olduklarını ifade etti. Hüseyin Gündoğan, "İlk önce Pakistan'ın İslamabat eyaletinde Türk Kızılay Genel Koordinatörlük merkezinde yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirildik. Burada görevlendirilen Balıkesir, Sinop ve Kars Şube yönetim kurulu ekibi ile yardım bölgesi merkezi olan Dere Murat Jemali bölgesinde Kızılay tarafından oluşturulan koordinasyon ofisine gittik. Dere Murat Jemali bölgesindeki Kızılay Ofisi yetkilileri ile birlikte yardımların dağıtılacağı Jacobabad bölgesine giderek yardım koordinasyonu hakkında ön etüt çalışmalarına katıldık. Çarşamba gününden itibaren belirlenen 2 noktada yardım dağıtımlarına başlayacağız. Bu bölgede olmaktan ve kardeş ülke Pakistanda sel felaketinden mağdur olan insanlara yardım çalışmalarında bulunmaktan son derece mutluyuz" dedi.

Bu arada Balıkesir Kızılay ekibi sel felaketinde zarar gören Dere Allah Yar bölgesinde yer alan ve Sağlık Bakanlığımızın lojistik destek vererek yeniden hizmete açılır hale getirdiği 50 yataklı hastanenin bölge yetkililerine teslim töreninde hazır bulundu. Balıkesir şube başkanı Hüseyin Gündoğan, selzedelerin şu ana kadar tüm ihtiyaçlarının karşılandığını, ayrıca yardım yapılacak 8 bin Pakistanlı ailenin tespit işlemlerinin tamamlandığını, bunlara mutfak seti, gıda kolileri ve 50 kg. undan oluşan yardım malzemelerinin yarından itibaren (18 Mayıs) Kızılay ekipleri tarafından verilmeye başlayacağını açıkladı. Pakistan izlenimi ve Türk Kızılay ekibi olarak çalışmalarını fotoğraflayıp paylaşan Hüseyin Gündoğan, Türk Kızılay Genel Merkezi tarafından her gün bin 500 ailenin sevindirileceğini bildirdi.

TÜRK KIZILAY'I PAKİSTAN'DA YARA SARIYOR
TÜRK KIZILAY'I PAKİSTAN'DA YARA SARIYOR
TÜRK KIZILAY'I PAKİSTAN'DA YARA SARIYOR
TÜRK KIZILAY'I PAKİSTAN'DA YARA SARIYOR
TÜRK KIZILAY'I PAKİSTAN'DA YARA SARIYOR
TÜRK KIZILAY'I PAKİSTAN'DA YARA SARIYOR
TÜRK KIZILAY'I PAKİSTAN'DA YARA SARIYOR
TÜRK KIZILAY'I PAKİSTAN'DA YARA SARIYOR
TÜRK KIZILAY'I PAKİSTAN'DA YARA SARIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2011 Salı 16:41:01
Güncelleme :17 Mayıs 2011 Salı 17:40:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?