3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Türk Ocaklarından sert tepki

Türk Ocakları Balıkesir Şubesi, İsrail'in Filistin halkına yönelik gerçekleştirdiği ve masum insanların katlettiği bombalı saldırıyı sert bir dille kınadı.

Türk Ocakları Balıkesir Şube Başkanı İsmail Acar, "İsrail'in Filistin halkına uyguladığı devlet terörünü bütün kalbimizle kınıyoruz. Gazze'ye yapılan saldırıların sonucunda ortaya çıkan bilanço tam anlamıyla vahşettir" dedi.

İsrail'in Filistin'e gerçekleştirdiği saldırıya ABD'nin de iştirak ettiğini savunan Türk Ocakları'nın açıklamasında, 60 yıldır bölgede korku ve panik ortamı oluşturarak, sistemli ve sürekli saldırılar düzenleyerek, her türlü öldürücü silahı çekinmeden kullanarak Filistin halkını bölgeyi terk etmeye zorlamak isteyen İsrail'in, "zorba devlet" olduğunu gösteren son örnek olduğu vurgulandı.

İsrail'in saldırılarını devam ettirmesinin yalnız Filistin halkını değil, dünya barışını tehdit eden büyük bir tehlikenin varlığını işaret ettiğine dikkat çekilen açıklamada, "Bu olay İsrail'in, 'terörist devlet' yöntemleriyle hareket etmekte sakınca görmediğini ortaya koyuyor. Bu durum bölgede 60 yıldır gerçekleşmeyen barışın sağlanması yolunda başta Türkiye olmak üzere, birçok devletin yaptığı girişimlerin başarı şansının bulunmadığını gösteriyor.

Acı olan, bütün dünyanın yaşanan trajedinin sorumlusunu görmesine rağmen, İsrail'i durduracak bir önlem alınamıyor; katliama seyirci kalınıyor. Bu tutum giderek insan hakları, hukuk ve adalet gibi evrensel değerleri olan inancın, saygının kaybolmasına, kuvvetlinin her şeyi yapacağı duygusunun zihinlere yerleşmesine yol açıyor.

Dünya'nın geleceği adına İsrail artık durdurulmalıdır. Bunun yanı sıra HAMAS, şartları idrak etmeli, basiretsiz ve mantıksız çıkışlarla İsrail'e saldırı fırsatı vermekten vazgeçmelidir. Türkiye hem insani, ahlaki ve vicdani açıdan hem de kültürel ve bölgesel bir mecburiyet olarak payına düşen sorumluluğu yerine getirmek için etkili adımlar atmalı, girişimler başlatmalıdır. Filistin halkının acılarını paylaşıyor, bu insanlık, hukuk ve ahlak dışı saldırganlığı nefretle kınıyoruz" denildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 18:25:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?