3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Türk televizyonları yeni uyduya geçti

Türk televizyonlarının büyük bir bölümü bugünden itibaren yeni uyduya geçiş yaptı. Televizyon kanalları, Türksat 1-C'ye göre daha kaliteli yayın imkanı sağlayan frekansı daha yüksek olan Türksat 3-A'yı tercih etti. 

Bugünden itibaren yeni uydu ve yeni frekanslarında yayınlarına devam eden televizyon kanallarını Türksat 1-C'de bulamayan vatandaşlar, teknik servislere koşuyor. Balıkesir'de bine yakın müşterisine hizmet veren İhlâs Teknik Servis ekipleri ORA uydu alıcılarını Türksat 3-A'ya göre güncelliyor. İsteyen vatandaşların uydu güncellemesini kendilerinin de yapabileceğini belirten İhlâs Teknik Servis görevlisi Muharrem Ergür, yeniden kurulumun uzun zaman aldığını, ancak program yükleyerek yapılan güncellemenin çok daha az bir zamanda yapılabildiğini kaydetti. 

Vatandaşların çanak antenleriyle ilgili herhangi bir işlem yapmalarına gerek olmadığını belirten İhlâs Teknik Servis yetkilileri, Turhan Yılmaz ve Muharrem Ergür, uydu alıcılarının güncellenmesini isteyen çok sayıda talep aldıklarını, diğer hizmetlerle birlikte uydu güncelleme hizmetini de aksatmadan yerine getirmeye çalıştıklarını belirttiler. İhlâs Servisin deneyimli teknik elemanlarından Muharrem Ergür, Balıkesir kent merkezinde bine civarında ORA uydu alıcısı kullanıcısı bulunduğunu, öte yandan, yine il merkezinde yaklaşık 80 bin civarında uydu alıcısı kullanıldığını bunun ciddi bir rakam olduğunu söyledi. 

Türksat 3-A uydusuyla ilgili teknik destek almak isteyen vatandaşlar, bu konuda son derece deneyimli ve güvenilir olan İhlâs Servis'in teknik departmanından yararlanabiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 16:14:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?