7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

Türk-Yunan dostluk şarkıları

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen ‘’Ayvalık’ta Midilli Günleri’’ etkinlikleri, ilçenin tarihi At Arabacılar meydanında binlerce izleyiciye ev sahipliği yaptı.

Gecede Türk-Yunan müzikleriyle dans ve folklor gösterilerinin yanı sıra, Ege’nin iki yakasının ortak motifleri sergilenirken, Türk-Yunan sanatçıları barış ve dostluk için şarkılarını söylediler.
Ayvalık Belediyesi ile Ayvalık Pansiyoncular ve Otelciler Derneğinin(AYOP) ev sahipliğinde gerçekleşen gecede geleneksel kıyafetleriyle sahneye çıkan Roman miniklerin dansları ve müzikleri büyük ilgi gördü.
Türkçe ve Yunanca şarkıların söylendiği gecede sahne alan genç Yunan dansçıların Buziki eşliğinde yaptıkları sirtaki ve Grek müziğiyle söyledikleri Türkçe şarkılar izleyenleri coşturdu.
Minik Türk çocuklarının Yunanlı sanatçıların sahnede gösteriler yaptığı sırada onlara barışın simgesi olan zeytin dallarını sallamaları dikkatlerden kaçmadı.
Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ve etkinliğin organizasyonunda aktif olarak görev alanlar, geceye katılımın yoğunluğundan memnun kaldıklarını ifade ettiler.
Türk-Yunan ilişkilerinin güçlenmesinin yanı sıra, iki ülke arasında sanat ve ticaretin gelişmesi amaçlanan ve önceki gün başlayan Ayvalık’ta Midilli Günleri etkinlikleri 21 Haziran’a kadar sürecek.Ayvalık’ta Midilli Günleri etkinlikleri kapsamında, Anadolu kökenli Yunan yazarlardan ve Yunan edebiyatının unutulmaz ismi Ayvalık doğumlu İlias Venezis’de anılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 12:47:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?