2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

Türkçe isme vergi indirim

Gönen Belediyesi ile Kent Konseyi'nin ortaklaşa hazırladığı "Türkçemize Sahip Çıkalım" projesi kapsamında ilçede iş yerlerinde Türkçe isim kullanan esnafa ilan ve reklam (tabela) vergilerinde indirim yapılacak.

Belediye Başkanı Hüseyin Yakar, yaptığı açıklamada, proje kapsamında Türk dilindeki yozlaşmanın önüne geçilmesini hedeflediklerini belirtti.

"Dünyanın en güzel diline sahibiz" diyen Yakar, şunları söyledi:

"Yabancı kökenli kelimelerin kullanılması, Türkçemizin güzelliğini bozuyor. Dilimize sahip çıkmak, korumak amacıyla Kent Konseyi'yle 'Türkçemize Sahip Çıkalım' projesini hayata geçirdik. İş yerlerinde Türkçe isim kullanan esnafa, Gönen Belediyesi olarak ilan ve reklam gelirlerinde indirim yapacağız. Belediye meclisinde alacağımız kararla indirim oranını belirleyeceğiz."

Her milletin diline sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Yakar, "Tarihte bir milleti yok etmek isteyenlerin önce o milletin dilini yok ederler. Ortak çalışmada, 4 bin kitap bastırıldı. Kitaplarda, Türk dilinin özelliklerini ve neden korunması gerektiğini anlatan maddeler var. Kitaplar, tüm okullarımıza ve esnafımıza Gönen Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri tarafından dağıtılacak" diye konuştu.
 

AA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2012 Perşembe 19:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?