6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Türkçe Olimpiyatları Gecesi

7.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bir gösteri düzenlendi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinde Türkçe'yi tanıtmak için sahneye çıkıp gösteriler yapan Irak, Güney Afrika, Yemen, Arjantin, Finlandiya, Vietnam ve Tanzanya'lı öğrenciler Bandırma'da da büyük ilgi gördü. Cumhuriyet Meydanı'nı dolduran binlerce kişiye muhteşem bir program sunan öğrenciler ayakta alkışlandı. Saygı duruşu İstiklal Marşı okunmasından sonra Zümrüt İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Erdoğan açış konuşması yaptı. Erdoğan, "Türkçemiz dünyada hak ettiği konuma geliyor. Bu olimpiyatlar yurt dışında Türkçe'ye karşı büyük bir heyecan ilgi uyandırıyor. Söz konusu olimpiyatlar ile Türkçemizin tanıtılması amaçlanmaktadır. Dilimizin dünyada yaygınlaşması, barış, dostluk dili olması, bilim ve sanat dili olarak dünyada benimsenmesi Türkiye'nin dünyaya tanıtılmasına emek veren tüm öğretmenleri öğrencileri kutluyorum" dedi.

Gecede ilk olarak sahneye çıkan 7 yaşındaki Emin Varol, Sakarya şiiri ile büyük alkış topladıktan sonra Finlandiya Helsinki kentinden gelen 10 yaşındaki Merve Babuna 'Divane Aşık' şarkısını okudu. Güney Afrikalı Kolo Songca, Fenerbahçe forması ile sahneye çıkıp Çoban Çeşmesi şarkısını seslendirdi.

Yemenli Sunduz Muhammed isimli kız çocuk 'Omuz Omuza' şarkısını okuduktan sonra, Vietnam halk oyunu ekibi Ege yöresi Aydın zeybek oyun havası oynayıp seyirciyi çoşturdu. Programın ikinci bölümünde Tanzanyalı 14 yaşındaki erkek öğrenci Kuhunga Mikinga, Irak'lı Bilal Sabri, Yemenli 15 yaşındaki Buşra El Tavil'de çeşitli şarkılar seslendirdiler. 7 kişilik Tanzanya halk oyunu ekibi ise Urfa sıra gecesini seslendirip çiğköfte yoğurup oynadı.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 15:59:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eray gündoğdu IP: 78.189.18.xxx Tarih : 12.06.2009 16:24:31

bu dediğiniz olay gönende de oldu hiç bahseden yok