6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Türkçe'nin gücü konferansı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde düzenlenen 'Türkçe'nin Gücü' konulu konferansta Türk Dil Kurumu Başkan Danışmanı Recep Toparlı, Türk dilinin geçmişini ve önemini anlattı.

Bandırma Meslek Yüksek Okulu tarafından Ticaret Odası konferans salonunda düzenlenen konferansa Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Mirza, okul yöneticileri ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği konferansta konuşan Türk Dil Kurumu Baykan Danışmanı Recep Toparlı, Türkçe'nin köklü ve güçlü bir dil olduğuna dikkat çekerek, "Dil konusuna çok önem vermeniz gerekir, çünkü dil davamız bizim en büyük davamızdır.

Herkesin Türkçe'yi sevmesi kadar doğal bir şey olamaz, herkes hatta her milletten insan kendi dilini sever. Türkçe sevilmeye layık bir dildir, çünkü dil olmasaydı bu toplum bu seviyeye gelmezdi. Ulu önder Atatürk'te 'Türk demek Türkçe demektir' sözüyle dilimize verdiği önemi belirtmişlerdir. Atatürk Türkçe'ye verdiği önemi Türk Dil Kurumu'nu kurarak ortaya koymuştur, bu kurumu devletten hiçbir katkı almadan kurmuştur. Türk dili çok eski bir dildir. Dünyaya hükmetmeye çalışan İngilizlerin dili bile bizden yeni. İngilizlerin dili 500 yıla dayanırken, Türkçe Milattan Önce 5 bin yıla kadar dayanmaktadır. İşte Türkçe böyle köklü ve güçlü bir dildir. Türkiye'de 70 milyon insan ve çeşitli yerlerdeki 220 milyon insan Türkçe'nin değişik kollarını konuşmaktadır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 18:36:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?