6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Türkiye İyilikte Birleşiyor

Türkiye Kızılay Derneği,"Türkiye İyilikte Birleşiyor" sloganıyla kurban bağışı kampanyası başlatacak.

Bölge toplantısı için Balıkesir'e gelen Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, Balıkesir Şubesi yöneticileriyle birlikte Belediye Başkanı ve Valiyi ziyaret etti.

Türk Kızılay'ı son 4 yıldır olduğu gibi bu yıl da başlatacağı kurban kampanyası ile milyonlarca kişiye yardım ulaştırmayı planlıyor.

Türk Kızılay'ı bu yıl da kendisine vekaleti verilen kurbanları veterinerlere kestirerek, hijyenik koşullarda ve noter huzurunda kestirerek kavurma olarak yüz binlerce ihtiyaç sahibi aileye ulaştıracak. Türk Kızılay'ı "Türkiye iyilikte Birleşiyor" isimli Kurban Bağış Kampanyası ile kurban kesiminde büyükşehirlerde yaşanan olumsuz görüntülerin önüne geçiyor.

Sokaklardaki travmatik görüntüleri engellemek için Türk Kızılay'ı kurban taahhüdünde bulunuyor. Buna göre, Türk Kızılay'ına bağışlanacak kurbanlar, veterinerler tarafından tek tek seçilecek ve hijyenik koşullarda, sertifikalı kasaplar tarafından Et ve Balık Kurumu kombinalarında, din görevlileri tarafından dualar yaptırarak kesilecek.

Tekin Küçükali, tüm bu işlemlerin noterler huzurunda gerçekleştirilip tasdik edildikten sonra, Et ve Balık Kurumu tarafından kavurma yapılarak, 800 gramlık kutulara konulduktan sonra yıl içerisinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını bildirdi. Kampanyanın bu yönleriyle en geniş kapsamlı kurban kampanyası olacağını belirten Küçükali, Türk Kızılay'ı olarak bu yılki kampanyada da bir ilki gerçekleştireceklerini söyledi. Kızılay, vatandaşların dini vecibelerini daha rahat yapabilmelerini sağlamak amacıyla kurban bağışlarını kredisi kartına 4 taksitle yapılması uygulaması başlatacak.

5 bin aileye gıda kolisi dağıtılacağı, bununla birlikte 130 bin aileye de kurban eti ulaştırılacağı bildirildi. Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, "İhtiyaç sahibi binlerce ailenin yüzü Ramazan'da gülecek.

Kurban etlerinin israf edilmemesi ve uzun omurlu korunabilmesi için kendisine vekaleti verilen kurbanlar kavurma haline getirerek başta afetzedeler olmak üzere ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Türk Kızılay'ı, 2009 Ramazan ayında 130.000 ailenin sofrasına 800 gramlık kavurmalar ulaştırılacak" dedi.

Balıkesir Asya Termal Otel'de yapılan bölge toplantısından önce bazı ziyaret ve incelemelerde bulunan Tekin Küçükali, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok'u ve Vali Yılmaz Arslan'ı makamlarında ziyaret etti.

 

iha
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2009 Cumartesi 18:18:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?