3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

'Türkiye Okuyor' kampanyası büyüyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve turizm Bakanlığı'nın koordinasyonunda düzenlenen "Türkiye Okuyor" kampanyasının Edremit ayağı, Kaymakam Şefik Aydın tarafından "Okuyan Türkiye, Okuyan Edremit" sloganıyla başlatıldı. 

Kütüphaneler Haftası münasebetiyle Muzaffer Akpınar İlçe Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen programda "Türkiye Okuyor" kampanyasıyla ilgili bilgiler veren Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zeynel Yetim, Kaymakam Şefik Aydın önderliğinde oluşturulan bir yönetim kuruluyla ilçede "Türkiye Okuyor, Edremit Okuyor" sloganlı bir kampanya başlatıldığını açıkladı. 4 yıl sürecek olan kampanya dahilinde ülkenin her kesimine okuma yazma alışkanlığı kazandırmanın hedeflendiğini belirten Zeynel Yetim, "Ülkemizde hızla büyüyen ve gelişen ekonomik kalkınmaya, kültürel kalkınmayı da eklemek üzere başlatılan bu kampanya ile toplumun her kesimine okuma yazma alışkanlığı kazandırmak hedeflenmiştir. Hepimiz biliyoruz ki, öğrenmenin yaşı yoktur. Öğrenme hayat boyu devam etmektedir. Yaşlısıyla, genciyle okuyan, okuduğunu yorumlayabilen bir toplum tüm milletlerin en önemli ihtiyacıdır. Okuma yazma becerisi kazanmış, okuma alışkanlığı geliştirilmiş, çağın teknolojik araçlarını etkin ve verimli kullanan bir toplum ile kalkınma sağlanabilir" dedi.

3 MİLYON KİŞİ OKUR YAZAR OLACAK 

Kampanyanın ülke genelindeki hedef kitlesini açıklayan Yetim, ilköğretim ve lise çağındaki çocuklar ve gençler ile okuma yazma bilmeyen yetişkinlerin hedef alındığını söyleyerek, "Kampanya ile ayrıca Türkiye'deki hiç okuma yazma bilmeyen 3 milyon yetişkinin okur yazar duruma getirilmesi, okur yazar olup da ilköğretim seviyesinde eğitimi olmayan 2 milyon yetişkinin aşamalı olarak ikinci kademe eğitimine alınması planlanmaktadır. Hiç okuma alışkanlığı olmayan veya az okuyanların ayda 1 kitap okur hale gelmesi, orta düzeyde kitap okuma alışkanlığı olanların da ayda 2 veya daha fazla kitap okur hale gelmesinin amaçlandığı kampanya, öncelikle çocuk ve gençler olmak üzere herkesin bilgisayar okur yazarı olmasını da hedeflemektedir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 16:49:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?