6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

'Türkiyeli değil, Türk’üz'

Balıkesir’in Edremit Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Temsilcisi Umut Pulat, ülke gündemindeki ‘Türk Açılımı’ ile ilgili bir basın açıklamasında bulundu ve ‘Kürt Açılımı’nı ülkeyi bölme girişimi gibi algıladıklarını ifade etti.

MHP Edremit İlçe Teşkilatı binasının alt katında bulunan Ülkü Ocakları binasındaki makamında konuşan Umut Pulat, sözlerine Atatürk’ün nutkundan alıntılarla başlayarak mesajlar verdi.
“Türklük kimliğini, Türkiyelik gibi kavramlarla baltalamaya ve azınlık raporu altında sinsi düşüncelerini eyleme dönüştürmeye çalışanlara karşı Türk milleti adına uyarıda bulunuyoruz. Bu millet, tarihinde Türklüğünü korumak için her türlü bedeli ödedi, bundan sonra da aynı azim ve kararlılıktadır. Türklük bir ışık gibi yarasaları rahatsız edecektir. ‘Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ sözünü duyduklarında kahrolacaklardır.

İhanet odaklarına karşı haykırıyoruz; Türkiyeli değil, Türk’üz. Bağımsız Kürdistan’ı kurma planının bir parçası olarak tasarlanan ‘Kürt Açılımı’nın milli devlet ve üniter yapıyı ortadan kaldırmak ve sonrası da Türkiye Cumhuriyeti’ni bölmeye yönelik bir girişim olarak algılamaktayız. İktidar partisi zihniyetinin Diyarbakır’da organize ettiği şehit ve terörist ailelerinin buluşturulmasının sebebi ise, kamuoyundaki oluşacak tepkiye en aza indirgemek ve millete sindire, sindire kabullendirmektir.

Emperyalist ABD’nin Büyük Ortadoğu Projesi’nin bir parçası olarak uygulanmaya konulan bu ithal planın taşeronluğunu iktidarı elinde tutan iktidar partisi yapmaktadır. Bu arada milletimize ve özellikle şehit ailelerimize büyük görev düşmektedir. Aziz milletimiz ve evlatlarını bu toprakları böldürmemek için feda eden şehit ailelerimiz bu oyuna kanmayacaklar ve tepkilerini en sert şekilde dile getireceklerdir.

MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli‘nin, ‘Türkiye’yi böldürmemek adına gerekirse 50 yıl dağlarda gezmeye hazırız’ sözü dosta, düşmana karşı Türk milliyetçilerinin duruşunu net olarak ifade etmektedir. Hiç kimse siyasi ikballeri için ülkenin bölünmez bütünlüğüne ve milli değerlerimize zarar verecek bir tavır içinde olma hakkına ve haddine sahip değildir. Türk Milliyetçiliği fikrini yaşam tarzı olarak seçen Ülkücü Türk Gençliği buna sert tepkiyi vermeye hazırdır” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 13:32:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şah Bora IP: 88.234.91.xxx Tarih : 21.08.2009 21:31:29

Yüreği evlat acısı ile yanmayanlar bilmez Türk milletinin acısını. Şehidin son örtüsü göklerinde dalgalanmaya devam edecektir. www.balikesirkent.com Ekibi