7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

TÜRSAB'tan Balıkesir çıkarması

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), turizmle ilgili bölgesel sorunları ele almak üzere Balıkesir'de bir dizi temaslarda bulundu.

Protokol ziyaretlerinin ardından bölgedeki seyahat acenteleri ile bir araya gelen TÜRSAB heyeti, yaz aylarında yoğunluk gösteren kaçak turlar ile hava yolu ulaşımını değerlendirip, bunlarla ilgili alınacak tedbir ve çalışmaları değerlendirdi.

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu heyeti, Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Belediye Başkanı Sabri Uğur, İl Emniyet Müdür Vekili Ümit Demirkıran, Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar'ın yanı sıra Balıkesir Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çaltı ile görüştü. TÜRSAB Güney Marmara yönetimi, Ayvalık, Edremit, Burhaniye başta olmak üzere yörede faaliyet gösteren seyahat acentelerinin sahipleriyle de bir araya geldi.

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş ile yönetim kurulu üyeleri, görev alanlarına giren Balıkesir'de kamu yöneticileriyle görüşürken, yörenin önemli turizm merkezlerinden olan Ayvalık, Edremit ve Burhaniye ilçelerindeki birlik üyesi seyahat acentalarının sahip ve yöneticileriyle de görüşmeler yaptı.

İlk olarak Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu'nu makamında ziyaret eden TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Mehmet Akkuş ve yönetim kurulu üyeleri, yapılan çalışmalar hakkında Vali Hatipoğlu'nu bilgilendirdi. Görev alanları içinde Bursa ile birlikte Balıkesir ve Çanakkale illerinin de bulunduğunu belirten Mehmet Akkuş, Balıkesir'in, "Kuruluştan Kurtuluşa Kültür Yolu" projesine dahil edildiğini, bunun bölge için çok önemli bir kazanım olduğunu vurguladı. Akkuş, Balıkesir'in, Kaz Dağları'ndan Ayvalık'a kadar değişik turistik özellikleri bulunan Balıkesir'in, bu anlamda çok şanslı bir il olduğunu kaydetti. Bursa ile birlikte tüm bölgede sanayi turizmi ile termal turizmini ön plana taşımak için yeni stratejiler geliştirdiklerini ifade eden Akkuş, "TÜRSAB olarak tüm ağımızla ve seyahat acentesi olan üyelerimiz ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade eden Vali Selahattin Hatipoğlu, TÜRSAB'ın ülke geneli ve bölgedeki çalışmalarını dikkatle takip ettiğini söyledi. Vali Hatipoğlu, "Balıkesir Valiliği olarak turizm altyapısına ilişkin eksikliklerin giderilmesi için bizler de gereken çalışmaları yapıyoruz. Bölgemizin turizmden gereken payı alabilmesi için büyük bir gayret içerisindeyiz. Bu noktada TÜRSAB'ın da bizlere destek vermesi ve birlikte çalışmalar yapmamız önemlidir" dedi.

KAÇAK TURLAR BÜYÜK SIKINTI

Balıkesir'deki temasları sırasında Belediye Başkanı Sabri Uğur'la da görüşen TÜRSAB bölgesel yürütme kurulu heyeti, belediyeler ile olan ilişkileri güçlendirmek istediklerini ifade ettiler. Konuklarını makamında kabul eden Belediye Başkanı Sabri Uğur, yörede turizm faaliyetlerinin daha da gelişmesi için üzerlerine düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Daha sonra, İl Emniyet Müdür Vekili Ümit Demirkıran ile Vergi Dairesi Başkanı Mustafa Gürhan Acar'ı da ziyaret eden TÜRSAB heyeti, Balıkesir merkez ile Ayvalık'tan Edremit'e kadar bölgede faaliyet gösteren seyahat acentelerinin mesleki faaliyetleri hakkında ortaklaşa yapılabilecek çalışmaları ele aldı. Balıkesir'deki temasların ardından Ayvalık, Edremit, Burhaniye başta olmak üzere yörede faaliyet gösteren seyahat acentelerinin sahipleri ve yöneticileriyle bir araya gelen TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu, 1618 Sayılı Yasaya göre yapılması gereken çalışmalar, yaz aylarında yoğunlaşan kaçak turların engellenmesi, bölgenin hava yoluyla ulaşım imkanı gibi konuları değerlendirdi.

TÜRSAB Güney Marmara Bölgesel Yürütme Kurulu'nun Balıkesir'deki temasları ve ziyaretlerinde başkan Mehmet Akkuş ile birlikte ikinci başkan Ekrem Şengüzel, genel sekreter Yalçın Çalış, yönetim kurulu üyeleri Sema Kara, Vecdi Gülmez, Hasan Uçar ve Sönmez Bekdemir de yer aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 18:18:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?