5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Ucuz siyaset yapıyorlar!

BALIKESİR’DE HİZMET TARTIŞMASI

Balıkesir İl Genel Meclisi Tarım Komisyonu ve Havran Ziraat Odası Başkanı Emin Ersoy, çiftçilerimize desteklemelerinin ödenmediği konusunda kamuoyunda yanıltıcı beyanların yer alması üzerine konuya açıklık getirme gereği duyduğunu belirtti.

Bu konudaki açıklamaları şov amaçlı olduğunu düşündüğünü belirten Ersoy, “Bu konuda bir çalışma yapmıyoruz gibi, açıklamalar bizi derinden üzmüştür.“dedi.

Ersoy şunları söyledi: “Halkımız kandırılmaya çalışıyor. Ucuz siyaset yapılmaya çalışılıyor. Gerçekler bilindiği halde hakikatler saptırılıyor. Yanlış bilgiler veriliyor. 2010 yılında tarımsal destek ödemeleri program dahilinde gerçekleştirildi.

Yem bitkileri, suni tohumlama, anaç sığır desteklemeleri, anaç koyun ve keçi desteklemeleri, bunun yanında anaç manda desteği ödemeleri yapıldı. Yine mazot kimyevi gübre desteği ve toprak analizi desteği de çiftçilerimize ödendi. Bunun bilindiği halde bazı siyasi parti temsilcileri halkımızı ve çiftçilerimizi yanıltıcı beyanlar veriliyor, anlamak çok zor.”dedi.

Çiftçilerin desteklemelerini aldığını çok iyi bildiklerini anlatan Ersoy, “30.05.2010 tarihine kadar yüzde seksen civarında desteklemeler çiftçilerimizin hesaplarına yatırıldı. Bahse konu ayçiçeği desteklemelerinin ödenmesinde İlçe Tarım Müdürlüklerinde ÇKS kayıtlarında bazı sorunlardan dolayı aksamalar oldu. 03.06.2010 tarihi itibariyle Tarım İl Müdürlüğü ayçiçeği desteklemelerinin icmallerini bakanlığımıza gönderdi. En kısa sürede ayçiçeği desteklemeleri de çiftçilerimizin hesaplarına yatırılacaktır.

İl Genel Meclisi’nde konu gündeme getirildiğinde bu sorunu sanki Ak Parti üyesi arkadaşlar gündeme getirmiyorlar gibi, konuşmalar yakışmıyor. Çiftçimiz ile biz iç içeyiz. Bu konuda her üyemizi de bilgilendiriyorum. Çiftçilik yapan tarımın çeşitli kademelerinde görev yapan arkadaşlar olduğunu, alın terinin ne olduğunu bilen arkadaşlardan oluştuğumuzu da kamuoyuna belirtmek isterim. Ak Parti Hükümeti köylünün ve çiftçinin devamlı yanındadır. Bütün dünyada ve Avrupa’da görülen ekonomik krizin elbette her kesimi etkilediği gibi tarım kesimini de etkilediği gerçektir. Hükümetimiz çitçilerimize yönelik borç erteleme, tarımsal kredileri ertelemelere gidilmiş ve yine uzun vadeli yatırım kredileri vererek çiftçimize istihdam sağlamaya yönelik süspansiyon kredilerle halkımıza ve çiftçilerimize krediler kullandırmış, önceki dönemlerde yüzde altmış civarında faizlerle kullandırılan krediler, bizim dönemimizde yıllık yüzde beşlere çekilerek çiftçimize büyük kolaylıklar sağlanmıştır. Yine hükümetimiz küçük çiftçilere yönelik yüzde elli kırsal kalkınma yatırımlarından, yüzde elli hibeli makina ekipman desteklemeleri verdiği de bilinmelidir. İyi bilinmesi gereken bir konuda Ak Parti ilk yıllarında tarım kredi borçlarından dolayı, binlerce çiftçimizi ceza evi kapılarından kurtarmıştır. Ucuz siyaset yapılmamalıdır. İnsanlar siyasette bir yerlere gelmek istiyorsa, hiç bir zaman köylünün çiftçinin ve yoksulun üzerinden siyaset yapmasınlar. Çünkü Ak Parti hükümetinin iki dönemdir, yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı hükümette olduğunu ve uzun yıllarda iktidarda olacağının da bilinmesini istiyoruz.” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 16:31:04
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 18:25:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?