6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ulaşım A.Ş'den açıklama

Bandırma Halk Otobüsleri Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bican, çevre ilçe ve beldelerden gelen toplu taşıma araçlarının şehir içine girmesi durumunda kendilerinin büyük zarara uğrayacağını belirterek, şehir merkezinde bir durak yeri yapılmasına karşı olduklarını söyledi.


Ulaşım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bican, Bandırma'da çarşı merkezi ile terminal arasındaki hatta toplam yolcularının yüzde 10'undan fazlasını taşıdıklarını ifade ederek, geçmiş yönetimin kendilerine bu taahhütü vermeleri nedeniyle kendilerinin araç başına 50 bin TL belediyeye ücret ödediklerini söyledi.

Bandırma Belediyesi'yle geçmiş dönemde yapılan anlaşma gereğince, çevre ilçe ve beldelerden gelen toplu taşıma araçlarının çevre yolunu kullanarak şehir dışındaki terminalde yolcu indirip bindirmesi şartı olduğunu hatırlatan Bican, sözleşmenin tek taraflı ihlali halinde araç başına 700 bin TL tazminat ödenmesi gerektiğini söyledi. Çarşı merkezi terminal hattından aylık 80 ile 100 bin TL arasında gelir elde edildiğini belirten Bican, "Biz geçmiş dönemde yaptığımız sözleşmedeki yükümlülüklerimizi yerine getirdik. Geçmiş belediye yönetimi bizden araç başına 50 bin TL para aldı toplam 4 milyon 850 bin TL nakit para verdik. Biz şahıslarla değil, belediyeyle anlaşma yaptık.

Belediyecilikle devamlılık esastır. Belediyenin de sözleşmenin gereğini yerine getirmesini istiyoruz. Biz sözleşmedeki maddede yer aldığı gibi, çevre ilçe ve beldelerden gelen toplu taşıma araçlarının çevre yolunu kullanarak yolcularını terminale bırakmasını talep ediyoruz. Biz o dönemde bu şartlar altında anlaştık. Bizim araç başına 50 bin TL vermemiz, o dönemki belediye yönetiminin bize bu taahhütü vermesiyle oldu. Yeni belediye yönetimiyle bizi zarara uğratmayacak, sözleşmeyi bozmayacak şekilde konuşuruz. Biz otobüslerin şehir merkezinde yolcu indirip bindirmesine karşıyız. Eğer böyle birşey olursa büyük zarara uğrarız. Bizim belediyeyle görüşmemiz de bu koşulun devam etmesi halinde olur. Bandırma Belediyesi isterse yine şehir dışında olmak üzere alternatif bir terminal yapabilir.

Bizim Bandırma'da şehir merkeziyle terminal arasındaki yolcu taşımacılığından aylık 80 ile 100 bin TL arasında gelirimiz var. Biz geçmiş dönemde 50 bin TL verirken bu maddeye güvenerek verdik. Zaten üyelerimiz zor durumda. Hakedişlerini dahi bankadan kredi çekerek verebildik.


Sözleşmenin tek taraflı ihlal edilmesi halinde araç başına 700 bin tam bilet yani bugünkü parayla araç başına 700 bin TL ödenmesi gerekiyor. Sözleşmede bir taraf bu anlaşmayı iptal ederse bunu ödeyecektir. Toplam 97 aracımız olduğuna göre 67 milyon TL'den fazla tazminat ödenmesi gerekecek. 2008-2009 Mart ayları arasında terminal ve çarşı merkezi hattında toplam 542 bin 299 yolcu taşıyarak, 563 bin TL bilet geliri elde edilmiş. Biz toplam yolcunun yüzde 10'undan fazlasını bu hatta taşıyoruz. Eğer otobüslerin şehir merkezine girmesi durumunda bizler yüzde 10 ile 15 oranında zarar ederiz. Özellikle yaz aylarında bu oran daha fazla artıyor. Bu zararımızı kim karşılayacak? Zaten şöför esnafımız zor durumda" şeklinde konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 19:25:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa gürsoy IP: 88.236.153.xxx Tarih : 22.04.2009 23:03:06

 başkan kim tutar seni tam destek hep destek arkandayız