7
Mayıs
2024
Salı
BALIKESİR

'Ülke karanlığa ilitiyor'

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "Millet fakirleştikçe bazıları zenginleşiyor ama ülkeye bir şey oluyor. Ülke fakirliği yoksulluğa karanlığa itiliyor" dedi.

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde vatandaşlara hitap eden Zeki Sezer, kendilerinin bütün ülkeyi karış karış dolaştığını söyledi. Türkiye'nin ekonomik krizle birlikte fakirleştiğini belirten Sezer, "Belde belde ilçe ilçe dolaşıyoruz onların yaptığı gibi halkı ayağımıza çağırmıyor halka gidiyoruz. Televizyonlarda izlediğimiz kayıkçı kavgaları milletin derdini anlatmaya yetmiyor.

Türkiye'yi dolaştıkça anlıyoruz millet gerçekten çaresizlik içinde. 4 Şubat 2008'de koltuğumun altına öneri dosyası alıp Başbakan'a gittim. 'Sayın Başbakan gerginlik yapıyorsunuz. Milletin inancı kökeni üzerinden. İşsizlik geliyor, büyük kriz geliyor. Hep birlikte buna çare bulalım' dedim. 5 maddelik öneri paketi sundum. Çiftçi için, üretim yapan sanayiler KOBİ'ler için şu tedbirler, finans sektörü için şu tedbirleri alınız diye. Bunun hepsini beğenmeyebilir, uzmanlarına inceletebilirdi ama hiç düşünmedi bile. Bana 'Zeki Bey merak etme, o Amerika'daki kriz morgage krizi Türkiye'de ise henüz bu kredi verilmedi. Bizim altyapımız sağlam bize bir şey olmaz' dedi. Hakikaten bazılarına bir şey olmuyor. Millet fakirleştikçe bazıları zenginleşiyor ama ülkeye bir şey oluyor. Ülke fakirliği yoksulluğa karanlığa itiliyor. Bunu göremedi anlamadı. Meydanlarda söyledik, basın toplantılarında söyledik, krizi algılamadı, algılayamadı" diye konuştu. Genel Başkan Sezer, Bandırma'daki konuşmasının ardından Balıkesir'e hareket etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 10:01:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?