6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ülkü Adatepe'ye büyük ilgi

BURHANİYE’DE ATA’NIN MANEVİ KIZINA BÜYÜK İLGİ

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Emekli Astsubaylar Derneği’nin davetlisi olarak gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe büyük ilgi gördü.

Belediye Düğün Salonu’nda Atatürk ile ilgili anılarını anlatan Adatepe, hiçbir devlet adamının Atatürk kadar milletini sevmediğini söyledi. Atatürk’le geçen günlerini hiç unutamadığını belirten Ülkü Adatepe, “Atatürk’ten çok şey öğrendim. O hep insanları yüceltirdi. Yalan söylememeyi öğretti. Bana 3 yaşında yüzmeyi öğretti. Atatürk hiçbir şeyi zorla yapmadı. Atatürk çocukları çok severdi. Atatürk benim her şeyimdi. Onu üzecek bir şey yapmazdım. Sanata ve sanatçıya çok önem verirdi. Kadınlara önem verirdi. O halkıyla bütünleşmişti. Son derece karizmatikti. Güzel giyinmeyi severdi. Çok kitap okurdu. Milletini çok severdi. Atatürk en büyük Müslüman’dı. 5 vakit namazını kılar orucunu tutardı. Ancak yobaz değildi. Atatürk’ün kızı olmaktan son dereceye mutluyum. Atatürk hiçbir zaman sabahtan akşama kadar içmedi. Atatürk’ü anlamak lazım. O yurdunu her şehrine gitti. Atatürk’ün hastalığı sırasında Antakya hadisesi yaşandı. Doktorların ikazına rağmen oraya gitti. Orada bir saat konuştu. Rahatsızlığı da böylelikle arttı. Atatürk hiç bir zaman kendini düşünmedi. O hep milleti için çalıştı. Ata’ya ihtiyacımız var. Yediğimiz ekmekten içtiğimizi suya kadar Atatürk’e borçluyuz. Ben her zaman Atatürk’ü bekledim. Ata’yı bizler ve sizler yaşatacaksınız. İlkelerine sahip çıkın. Ben sizlere güveniyorum” dedi.

Ülkü Adatepe konuşmasının ardından alkış yağmuruna tutuldu. Konuşmanın sonunda sahneyi dolduran genç yaşlı çok sayıdaki Burhaniyeli Ülkü Adatepe ile hatıra fotoğrafı çektirmek için bir birleriyle yarışırken Adatepe kitaplarını imzaladı. Emekli Astsubaylar Derneği başkanı Vecihi Ünadılar, Ülkü Adatepe’ye teşekkür ederek bir plaket verdi. Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin konuşmasını garnizon komutanı topçu yarbay Hakkı Güray Demiröz, belediye Baykan vekili Tarık Erdil, başsavcı Mehmet Şafak ile birlikte yaklaşık 500 kişi ilgiyle izledi.

BURHANİYE’DE ATA’NIN MANEVİ KIZINA BÜYÜK İLGİ
BURHANİYE’DE ATA’NIN MANEVİ KIZINA BÜYÜK İLGİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2009 Pazar 19:37:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?