6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ülkü Ocakları'ndan Türkeş çadırı

Balıkesir'in Edremit ve Ayvalık ilçelerinde Ülkü Ocakları teşkilatları tarafından Alparslan Türkeş anıldı.

MHP'nin kurucusu olan Alparslan Türkeş, 12. ölüm yıldönümü dolayısıyla Edremit'te de anıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan çadırı Alparslan Türkeş'in fotoğrafları ve makaleleri ile donatan Ülkü Ocakları, vatandaşların ilgisini çekmeyi başardı.

Çadırı, Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, MHP Edremit İlçe Teşkilatı Başkanı Halil Can ve vatandaşlar gezdi. Protokol mensupları ve vatandaşlar, sergi çadırı girişindeki deftere duygularını yazdı.

Ülkü Ocakları Teşkilatı Başkanı Umut Pulat, "Türk milliyetçiliğinin efsanesi lideri Milliyetçi Hareket Partisi ve ülkücü hareketin, Türk dünyasının başbuğu Alparslan Türkeş'i vefatının 12 yılında rahmetle yad ediyoruz. Türk devlet, siyaset ve fikir hayatında yakın tarihimize damgasını vurmuş, verdiği eşsiz mücadele ile bütünleşmiş, Türkiye'nin güçlü ve lider konuma gelmesi yolunda yeni ufuklar açarak Türk-İslam dünyasında ve mazlum milletlere umut olacak bir davanın abideleşen şahsiyeti olarak, bu davanın bayraktarlığını ve liderliğini üstlenmiş, ömrünü Türklüğün ebedi bekasına armağan etmiş olan başbuğumuz Alparslan Türkeş, tarihin haklı çıkardığı bir dava adamı ve bir lider olarak Türk milletinin gönlünde taht kurmuştur. Çileli ve meşakkatli olan bu kutlu yolda tarifsiz acılar yaşayan, zorluklara göğüs geren, sabır ve tevekkül ile engelleri aşan, ardında davasını yaşatmaya yeminli milyonlarda ülkücü bırakan, bilge lider başbuğumuzu rahmet, minnet ve özlemle anıyoruz" dedi.

Türkeş Ayvalık'ta da anıldı. Ayvalık Saatli Cami'de okutulan mevlide çok sayıda ülkücü katılırken, vatandaşlara gül suyu ve mevlit lokumu dağıtıldı. Ayvalık Ülkü Ocakları Başkan Vekili Yasin Yılmaz, Türkeş'i hasret ve rahmetle andıklarını ifade etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 11:27:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
colak bozkurt IP: 78.178.165.xxx Tarih : 5.04.2009 15:43:01

söze nasıl başlayacağımı bilemiyoru dünyayaya nadir gelen bir lider bir cesur yürek,bir lider ölümünün .13.yılında edremit ülküocaklarını,kutluyorum ,yaptığı butür vefaörneğini biz halkımıza,hatırlattıkları içim teşeküredrim ülküçücami,a adına.fakat gönlümün isteği bir vefa olarak eskiülküçüdiye diye anılan, abileriniarayıp haberdar olmalarını.isterdimböylegünlerde biz aksakallılar olarak ,anılan ülküçü abilerini kardeş lerini arayıp haberdar edebilirleridi. ben.yinede kendilerini .başbuğumuzu,halkımıza unutturmadıklariçin. ülküocağı (başkanı veyönetimini)tebrikediyorum .başarılarının devamını diliyorum.