6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ülkücüler 'Çanakkale Gecesi'nde

Balıkesirli ülkücüler, "Çanakkale" gecesinde buluştu. Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından düzenlenen geceye katılan MHP Balıkesir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, 29 Mart seçimlerinde Balıkesir'de ipi göğüsleyen tarafın kendilerinin olacağını söyledi.

Balıkesir Ülkü Ocakları İl Başkanlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle gece düzenledi. Ekilmiş Restoran'da yapılan ve "Adım Adım Yerel İktidara" adı verilen geceye MHP Balıkesir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, MHP İl Başkanı Ahmet Yaraş, MHP Merkez İlçe Başkanı Mehmet Dangaz, Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökay Yüksel, MHP Belediye Meclisi ve İGM Üyesi Adayları ile aileleriyle beraber çok sayıda ülkücü katıldı. Gecenin sunuculuğunu üstlenen, "Cimbom Mustafa", okuduğu dörtlük ve şiirleriyle tüm davetlileri coşturdu. Zağanos Paşa Mehter Takımı'nın sahne aldığı gecede mehterin seslendirdiği marşlara herkes eşlik etti. Mehterden sonra sahneye çıkan Ritmik Dans Gösteri Grubu'nun folklor gösterisi de davetliler tarafından uzun süre alkışlandı. Halk oyunları gösterisinin sonunda açılan Türk bayrağı Belediye Başkan Adayı İsmail Ok'a verildi.

Bayrağı öperek alan İsmail Ok, "Bozkurt İsmail", "Balıkesir Ovası Bozkurt Yuvası" sloganlarıyla alkışlandı. Gecenin sonunda, sahne alan ünlü sanatçı halk ozanı Ali Kınık, "Ali Ayşe'yi Seviyor" ve "Kurtlar Sofrası" gibi birbirinden güzel şarkılarını seslendirirken, yoğun tezahürat gördü. Sanatçı Ali Kınık, 29 Mart seçimlerinde başarı dilediği İsmail Ok'un Balıkesir Belediye Başkanı olacağına inandığını söyleyip, dua etti. Yer kalmayınca yüzlerce ülkücünün ayakta izlediği gecede, üzerinde Osmanlı tuğrası ve Osmanlı İmparatorluğu'nun simgesinin bulunduğu tablo için temsili olarak bağış toplandı. Birçok ülkücünün değişik miktarlarda katkıda bulunduğu bağışın ardından tablo MHP Balıkesir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok'un eşi Nesrin Ok'a hediye edildi. Hediye tabloyu, Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökay Yüksel'in elinden alan Nesrin Ok, "Bu tablo benim için çok büyük bir anlam ifade ediyor. Bunu evimin en güzel köşesinde ömür boyu muhafaza edeceğim. Bu güzel gece ve organizasyon için Ülkü Ocakları'nı kutluyor ve teşekkür ediyorum" dedi.

ÜLKÜCÜLERDEN YEREL İKTİDAR SÖZÜ
Ülkü Ocakları gecesi, Ali Kınık'ın final sahnesiyle coşku içinde geç saatlere kadar devam etti. Gece bir konuşma yapan MHP Balıkesir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, 29 Mart seçimlerinde Balıkesir'deki yerel iktidarın değişeceğini, MHP kadrolarının iş başına geleceğini ve Balıkesir'i Balıkesirlilerle birlikte yöneteceklerini söyledi. 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle ecdadı anarken vatan için canını veren tüm şehitlerin aziz hatıralarını saygı, minnet ve şükran ile yad ettiklerini belirten İsmail Ok, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bugün de 94 yıl önceki gibi benzer tehdit ve tehlike altında olduğunu söyledi. Ok, "Türk milleti Çanakkale'de tarihin en şanlı direnişiyle muhteşem bir zafer kazanmıştır.

Ülkemiz, Türkiye Cumhuriyeti, 94 yıl sonra da yani bugün benzer tehditler altındadır. Ancak, bu defa düşmanın silahları fark edilmiyor. Düşmanın silahları öyle top, tüfek değil, daha farklı yöntemler. Toprak bütünlüğümüz tehdit altında, içimizde hainler türemiş, dış mihraklar var. Bu minvalde 29 Mart seçimleri büyük bir anlam ve önem ifade ediyor. Teslimiyetçiliğe, vurdum duymazlığa karşı milli ruhun şahlanması gerekiyor.

94 yıl önce milli mücadelede ilk kıvılcımın ateşlendiği Balıkesir yeni bir mücadelenin de bayraktarlığına soyunmuştur. O ruh, 29 Mart'ta iktidara gelecek. Balıkesir'in sorunlarına ve çözümlerine hakimiz, projelerimiz hazır. MHP olarak tüm kesimlerin bayrağı olmuş durumdayız. Tüm siyasi kesimlerden de destek görüyoruz. İnşallah 29 Mart'ta ipi göğüsleyeceğiz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 15:42:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ozan emen IP: 78.176.27.xxx Tarih : 15.08.2009 04:18:03

ben orda olamadım ama yinede mutkuyum çünkü bende ülkücüyüm.