5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Ülkücülerden sert açıklama

ÜLKÜCÜLERDEN SERT AÇIKLAMA

Balıkesir’in Edremit ilçesinde faaliyet gösteren Edremit Ülkü Ocakları Teşkilatı, son günlerde yaşanan terör olaylarını kınayan sert bir basın açıklaması yaptı.

2 gün önce Hakkari’nin Şemdinli ilçesine yapılan hain terör saldırısı sonucunda 11 Mehmetçiğin şehit düşmesi ve 16 Mehmetçiğin de gazi olması olayıyla ilgili Edremit Ülkü Ocakları Başkanı Umut Pulat, ocak binasındaki toplantı salonunda basın açıklaması yaptı. Açılım tartışmaları konusunda eleştirisel cümleler sarf eden başkan Pulat, ‘kına’ göndermesi yaptı. Pulat, “Dün maalesef yine acı bir haber geldi. Elazığ’ın Palu ilçe karakoluna saldıran terör örgütü mensupları 1 askerimizi daha şehit etmiş, 1 askerimizi de yaralamıştır. 1984 yılından beri ülkemizi içten içe kemiren bölücü terör, binlerce evladımızı henüz gençliklerinin baharında aramızdan almış, geride gözü yaşlı aileler bırakmıştır. Bugün terörle mücadeleyi yürüten kurumlar arasındaki koordinasyon eksikliği net bir şekilde ortaya çıkmış, siyasi iktidarın basiretsiz politikaları terörle mücadele sürecine darbe vurmuştur. 2002 yılından bu yana geçen 8 yıllık süre zarfında görülmüştür ki, mevcut iktidar terörle mücadele noktasında gösterilmesi gereken siyasi iradeden yoksundur. Bugünkü şartlarda; Irak’ın kuzeyindeki terör örgütü kamplarına Türkiye’den ve dünyadan onlarca gazeteci elini kolunu sallayarak giderken, bu bölgelere ciddi bir askeri operasyon yapılamamaktadır. Irak’ta teröre kucak açan peşmerge başları, Ankara’da üst düzey devlet başkanı gibi karşılanmakta ve bu şahıslardan terörle mücadele noktasında ricacı olunmaktadır. Terörü uluslar arası düzeyde destekleyen devletler ve kuruluşlar karşısında sessizliğe gömülen iktidar, terörle mücadele hususundaki basiretsizliğini gözler önüne sermektedir. Her gün teröre şehit verdiğimiz ve siyasi iktidarın terörle mücadelede yetersiz kaldığı bir dönemi yaşamaktayız. Ülkü Ocakları olarak milli şuurdan yoksun, şehitlik makamını sorgulayacak kadar ileri giden bir görüşün, Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez sloganından ve getirilen tekbirlerden rahatsız olanların, Şehitlerimize kelle, bebek katili terörist başı Apo denen köpeğe sayın diyen bir zihniyetin Türkiye’yi yönetmesi mümkün değildir. Bu neden ile şehit analarımızın evlatlarını askere yollamadan önce ellerine yaktıkları kınayı bizler şimdi demokratik açılım adı altında ülkeyi bölmeye kararlı olan açılım mensuplarına hediye ediyoruz. Vatanımızın, birliğimizin ve bağımsızlığımızın en büyük temeli olan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Kahraman Mehmetçiklerimizin ve yüce Türk Milletinin başı sağ olsun” diye konuştu.

Çok sayıda basın mensubunun katıldığı basın açıklamasının tepkilerin başında geldiğini söyleyen Umut Pulat, tepkilerinin giderek büyüyeceğini söyledi. MHP Edremit İlçe Teşkilatı ve Ülkücü İşçiler Derneği yönetimlerinin de bulunduğu Ülkü Ocakları yönetim binasının dış cephesine asılan büyük Türk bayrağı dikkat çekti.

Ocak Başkanı Umut Pulat, vatanını ve milletini seven tüm Edremit halkını sağduyulu olmaya, ev ve iş yerlerinin camlarını Türk bayraklarıyla donatmaya davet etti.

ÜLKÜCÜLERDEN SERT AÇIKLAMA
ÜLKÜCÜLERDEN SERT AÇIKLAMA
ÜLKÜCÜLERDEN SERT AÇIKLAMA
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 15:14:05
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 15:28:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?