5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Uluslararası tarım fuarı 6 Mayıs'ta

BALIKESİR'DE İLK DEFA ULUSLARARASI TARIM FUARI AÇILIYOR

Balıkesir ilk defa uluslararası tarım fuarına ev sahipliği yapacak. Marmara Tarım Fuarı 2010 Balıkesir tarım ve hayvancılık fuarına 250 yerli ve yabancı firmanın katılacağı bildirildi. 6-9 Mayıs tarihlerindeki üç gün sürecek fuarın açılışı Vali Yılmaz Arslan tarafından yapılacak.

Tarım fuarıyla ilgili bilgi veren Tarım İl Müdürü Ruknettin Ceyhun, Balıkesir'in fuarcılık için bir cazibe merkezi olduğunu, kurum olarak bu fuara her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi. Balıkesir'in her türlü tarımın yapıldığı il olduğunu, ürün çeşitliliğinde Türkiye'nin öncü illerinden biri olduğunu kaydeden Ceyhun, "Bu fuar tarım şehri olan Balıkesir'in en büyük hakkıdır. Bu ilk fuarcılık hareketimizin devamı gelecek. İlimiz makineleşen mekanizasyon açısından da Türkiye'ye örnek teşkil ediyor. İlimizde açılacak bu fuar değerlendirilmesi gereken çok önemli bir fırsat" dedi.

Ruknettin Ceyhun Balıkesir'de 55 bin tarımsal işletmenin bulunduğunu, buna karşılık 32 bin traktörün olduğunu söyledi.

Marmara Tarım Fuarı 2010 Balıkesir tarım ve hayvancılık fuarını organize eden Atlas Uluslararası Fuarcılık şirketinin koordinatörü Fevzi Atasagun, Balıkesir'de ilk defa açılacak uluslararası tarım fuarının bölge açısından büyük önem taşıdığını kaydetti. Atasagun, günümüzde tarımdaki gelişmelerin en iyi takip edildiği yerlerin bu tarım fuarları olduğunu anlattı. Bu tür fuarların teknoloji üretenler ile kullananların arasında bir köprü vazifesi gördüğünü belirten Fevzi Atasagun, tüm Balıkesirlileri 6-9 Mayıs tarihlerindeki tarım fuarını görmeye davet etti. Fuar 6 ile 9 Mayıs tarihleri arasında 10.00-21.00 saatlerinde açık olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2010 Pazartesi 18:36:03
Güncelleme :4 Mayıs 2010 Salı 19:18:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?