2
Mayıs
2024
Perşembe
BALIKESİR

Umre yolcularına coşkulu uğurlama

BURHANİYE’DE 43 UMRE ADAYINA COŞKULU UĞURLAMA

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, umre için kutsal topraklara giden 43 kişi coşkulu törenle uğurlandı.

Tören öncesi Koca Cami’de mevlit okunurken, Müftü Ali Efe’nin okuduğu duadan sonra otobüse binen vatandaşlar adına helallik isteyen emekli vaiz Ramazan Daş, kutsal topraklara gitmenin herkese kısmet olmasını diledi. Burhaniye’de Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonu ile umreye giden 43 vatandaş coşkulu törenle uğurlandı.

Yatsı namazı sonrası Koca Cami’de okunan mevlidin ardından uğurlamaya katılanlara cami avlusunda pilav ikramı yapıldı. Daha sonra Köy Minibüsleri Garajı’nda otobüse binen umrecilerin İzmir’den uçağa binecekleri açıklandı. Umreciler adına vatandaşlardan helallik isteyen kafile başkanı emekli vaiz Ramazan Daş, 26 günlük umre ziyaretinin 10 Nisan’da tamamlanacağını bildirdi.

Umrecilerin uğurlanması sırasında dua okuyan Müftü Ali Efe, 2011 yılında yaklaşık 100 vatandaşın umre için başvurduğunu söyledi. Umreye gidecek vatandaşlar için bilgilendirme toplantıları yaptıklarını bildiren Müftü Ali Efe, “Hac için sıra bulamayan vatandaşlarımız umreye yöneldiler. Diyanet İşleri Başkanlığının Organizasyonu ile umreye giden vatandaşlarımız 26 günlük programın ardından ilçemize döneceklerdir. Hayırlı yolculuklar diliyorum” dedi.

BURHANİYE’DE 43 UMRE ADAYINA COŞKULU UĞURLAMA
BURHANİYE’DE 43 UMRE ADAYINA COŞKULU UĞURLAMA
İHA
Yayın Tarihi : 15 Mart 2011 Salı 15:39:02
Güncelleme :15 Mart 2011 Salı 15:54:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?