3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Üniversiteler Triathlon Şampiyonası

Balıkesir'in Erdek ilçesi, 2008 Dünya Üniversiteler Arası Triathlon Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak.


AK Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Özgün, beraberinde Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, AK Parti Erdek İlçe Başkanı Necati Elmas ve Erdek Belediye Meclis Üyesi Mustafa Ülgen ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'ı makamında ziyaret etti.

2008 yılında yapılacak olan Dünya Üniversitelerarası Triathlon Şampiyonası'nın, 2006 yılında Brüksel'de yapılan İspanya, Çin, İtalya, Avusturya, Yeni Zellanda, Portekiz ve Türkiye'nin katıldığı tanıtım ve oylamalar sonucunda Türkiye'de yapılmasının kararlaştırıldığı, yarışmanın Balıkesir'in Erdek ilçesinde yapılacağı bildirildi.

26-29 Haziran 2008 tarihleri arasında 50 ülkeden 1000 sporcu ve teknik ekipleri ile birlikte yaklaşık 2 bin 500 kişilik bir organizasyon olacağı kaydedildi. Milletvekili Özgün ve beraberindeki heyet, genel müdür Atalay'dan bu uluslararası spor organizasyonu için ödenek talebinde bulundu.

Mehmet Atalay, böyle önemli bir organizasyon için bütçe imkanları çerçevesinde destek olunacağını ifade etti. Balıkesir heyetinin ziyareti sırasında dünyaca ünlü şampiyon haltercimiz Halil Mutlu da Balıkesir'deki organizasyon için başarı dileğinde bulundu.


TRİATHLON SPORU


Triathlon, sporcunun erişebildiği gücü zorlayan insan üstü bir çaba gerektiren, değişik yaş gruplarının yapılabileceği bir branş. Yarışma sürecine yüzme ile start verilir. Yüzme parkurunu bitiren sporcu, değişim alanına bisiklet parkuru için gerekli donanımlarını alıp bisiklet bisiklet parkurunu geçer, yüzme parkurunu bitiren sporcu tekrar değişim alanına gelerek, koşu parkuru için hazırlanır ve koşu parkuruna devam eder. Bu parkurun bitiminde finişe varılır ve böylece sporcu yarışmayı tamamlar. Ülkemizde ilk defa birkaç sporcunun katkısıyla Alanya'da 1990 yılında yapılan, Uluslararası Alanya Triathlonu ile başlamıştır. 1990 yılından itibaren Alanya'da düzenlenen triathlon yarışlarına, 1997 yılından itibaren Balıkesir de Erdek'te düzenlediği Triathlon yarışlarıyla katılmıştır. 22 Aralık 2000 tarihinde kurulan Türkiye Triathlon Federasyonu ise ilk organizasyonunu 2001 yılında, "5. Erdek Triathlon Türkiye Şampiyonası" olarak gerçekleştirmişti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2008 Pazar 15:53:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?