6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Üniversitelilerden Bahar Şenliği

Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından 'Mezunlar Günü ve Bahar Şenliği' etkinliği düzenlendi.

İİBF binası bahçesinde düzenlenen etkinliğe Bandırma Kaymakamı Salih Keser, 6. Ana Jet Üs Komutanu Tuğgeneral Ayhan Gümüş, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Şerif Saylan, Belediye Başkanı Sedat Pekel, İİBF Dekanı Edip Örücü ile öğretim üyeleri, öğrenciler ve eski mezunlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının törene katılanlar tarafından konuşmalar yapıldı. İİBF Dekanı Edip Örücü, gelecek yıldan itibaren fakültelerinde 3 yeni bölümün daha açılması ve mevcut bölümlerinde kontenjanlarının arttırılmasıyla birlikte öğrenci sayılarının da artacağını söyledi. Fakülteleri için düzenlenen yardım kampanyasıyla binalarındaki sınıfların tefrişlerinin tamamlanmadığını belirten Örücü, yol sorunlarının çözümü için ise yetkililerden destek beklediklerini ifade etti.

Belediye Başkanı Sedat Pekel ise, 15 yıl önce kendi başkanlık döneminde belediye imkanlarını kullanarak meslek yüksek okulu için halen kullanılan yeri yaptıklarını ve belediye lojmanlarını öğrencilere açtıklarını ifade ederek, halen Bandırma'daki öğrencilerin barınma sorunun ise devam ettiğini ve bunu çözmek için belediye olarak çalışma yaptıklarını söyledi. Bandırma Belediyesi'ne ait olan binalardan birinin öğrenci yurdu olarak düzenlenmesi için çalıştıklarını ifade eden Pekel, fakülte binasının yol ve kavşak sorununu da kısa sürede çözeceklerini açıkladı.

Etkinlikle konuşmaların ardından fakülte ve yerel müzik grupları ile pop şarkıcıları Ebru Elver ve Onur Mete öğrencilere konser verdi. Halk oyunları gösterileri ve yarışmaların ardından fakülte öğrencilerinin kurduğu Gölge Oyuncuları da tiyatro gösterisi sundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 18:01:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?