6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Ünlü şairler Kazdağları'nda

Balıkesir’in Edremit ilçesinde, sanatsal gösteriler çerçevesinde gerçekleşen ‘Sarıkız’ şiir dinletisi programı kapsamında bölgeye gelen çok sayıda ünlü şair ve yazar, Kaz Dağları’na gezdi.

Edremit Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç’ın büyük destek verdiği sanat günlerinin ilki olan ‘Sarıkız’ isimli şiir dinletisi programında 60 civarında ülkenin tanınmış şair ve yazarı, Kaz Dağları’nda Sarıız’ın makamını ziyaret etti. Rehberler eşliğinde araçlarla Kaz Dağları’nın zirvesine tırmanan şair ve yazarlar, sadece Kaz Dağları’nda binlerce çeşit çiçek ve baharat bitkisi yetiştiğini öğrenince şaşırdı.

Kaz Dağları’nın bulunmaz düzeydeki sıfır oksijenine hayran kalan, başta Camal Safi olmaz üzere diğer tüm şair ve yazarlar, Sarıkız Efsanesi’ni pür dikkat dinledi. Gezinin ardından belirlenen bir noktada piknik yaparak öğlen yemeği yiyen şair ve yazarlar, Kaz Dağları’nın, ülkenin görülmeye değer sayılı yerlerinden bir tanesi olduğunu vurgulayarak, tüm vatandaşları Kaz Dağları’na davet etti. Ayrıca, şair ve yazarlar, Sarıkız’ın mezarı başına şiir kitapları bıraktı.

Şair ve yazarlar, gezinin ardından A. Sıdıka Erke Etnoğrafya Müzesi’nde imza etkinliği düzenledi ve Şükrü Tunar Kültür Merkezi’nde şairler çeşitli şiirlerini sundu ve şiir üzerine söyleşi yaptı. Belediye Başkanı Av. Tuncay Kılıç, belediyenin davetini kırmayarak Edremit’e gelen tüm şair ve yazarların karşısında saygı ile eğildiklerini ifade ederek, Edremit Belediyesi adına plaketler ve çeşitli hediyeler verdi. Kılıç, kültürel ve sanatsal etkinliklerin artması gerektiğini söyleyerek, Kaz Dağları’nın, bu etkinliklerde mutlaka yer almasında, bölge turizminin gelişerek tanınması açısından çok büyük fayda olacağını vurguladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 19:09:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?