3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Üreticinin ayağına kadar hizmet

Balıkesir'in Edremit Körfezi'ndeki zeytin üreticileri, TARİŞ ve ziraat odalarının ortak çalışması kapsamında ayaklarına kadar gelen zeytin silkme makinelerini deneme fırsatı buluyor. 

Bölgede yıllardan beri bilinen sırıkla zeytin silkme yöntemini sağlıklı bulmayan TARİŞ ve bölgedeki ziraat odaları, zeytin silkme makinelerinin yaygınlaşmasını istiyor. Zeytin silkme makineleri sayesinde üretimde kayıplar yaşanmadığını ve daha zahmetsiz hasat kaldırıldığını belirten yetkililer, son günlerde hızla türeyen zeytin silkme aletleri firmalarının aralarındaki farkları anlamak için yöntem geliştirdi. 

Havran ve Edremit'teki TARİŞ müdürlükleri ile Havran ve Edremit ziraat odalarının çalışması neticesinde çok sayıda zeytin silkme makinesi pazarlayan firma bölgeye davet edildi. 6 firmanın katıldığı organizasyona üreticiler de davet edildi ve firma yetkilileri uygulamalı olarak ürünlerinin tanıtımını yaptı. Çamdibi köyünde gerçekleşen ürün tanıtımından duydukları memnuniyeti dile getiren üreticiler, ayaklarına kadar gelen yetkililere teşekkür etti. TARİŞ ve ziraat odaları yetkililerinin de katıldığı tanıtımların farklı bölgelerde de yapılacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 18:26:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?