6
Mayıs
2024
Pazertesi
BALIKESİR

Üyecek deresi can çekişiyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesindeki Üyücek deresinde çevre felaketi yaşanıyor. Burhaniye Kent Konseyi başkan ve yönetim kurulu üyelerinin inceleme yaptığı derede kirlilik hat safhaya ulaşırken, hazırlanacak raporun belediyeye başkanlığına verileceği bildirildi.

Havran ilçesinden doğarak Burhaniye Orjan sahillerinde denize dökülen Üyücek deresindeki kirlilik, çevrecileri harekete geçirdi. Burhaniye Kent Konseyi Başkanı Necmi Şengider, Kent Konseyi genel sekreteri Uğur Baykent ve Kent Konseyi yürütme kurulu üyesi İsmail Zeybek ve belediye çevre mühendisi Sinan Gözen’den oluşan ekip derede inceleme yaptı. Dereye atık taşıyan kanallarda da inceleme yapan heyet kirliliğe isyan etti.

2 salça fabrikası ile 2 besi çiftliğinin atıkları ile kirlendiği iddia edilen dere için önlem alınması istendi. Üyücek deresi ile ilgili yoğun şikayet aldıklarını belirten belediye meclis üyesi ve Kent Konseyi başkanı Necmi Şengider, “Heyet olarak yaptığımız incelemede kirliliğin boyutlarını gördük. Hazırlayacağımız raporu belediye meclisine vereceğiz. Bu konuda yapılması gerekenler ne ise yapılmasını isteyeceğiz” dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2009 Pazar 17:19:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?