5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Uyuşturucu operasyonu: 24 gözaltı

BANDIRMA'DA UYUŞTURUCU OPERASYONU

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde polisin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 24 kişi gözaltına alınırken, toplam 747 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından, sokak satıcılığı yaparak uyuşturucu maddeleri piyasaya süren şahısların yakalanması amacıyla 7 ay süren planlı çalışma yapıldı. Yapılan operasyonlarda uyuşturucu madde satışı yaptığı tespit edilen 6 şüpheli yakalanırken, fişek tabir edilen küçük paketler halinde satışa hazır 535 gram uyuşturucu madde, 2 adet ruhsatsız tabanca, 15 dolu fişek ele geçirildi. Yakalanan şüphelilerden H.Y., D.S., B.B. ve B.G. mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Devam eden operasyonlarda 14 Nisan'da sabah saatlerinde M.K. isimli şüphelinin Bandırma'daki ev ve işyerinde yapılan aramalarda 212 gram uyuşturucu madde ele geçirilirken, M.K. ise gözaltına alındı.

Operasyon çerçevesinde yapılan çalışmalarda toplam 24 şüpheli yakalanırken, satışa hazır vaziyette toplam 747 gram uyuşturucu madde ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 7'si hakkında 'Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti' suçundan, 17 şüpheli hakkında ise 'Uyuşturucu madde kullanmak ve bulundurmak' suçlarından yasal işlem yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 17:44:04
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 18:00:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?