3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Uyuşturucu satıcılarına şok operasyon

Balıkesir'de, polisin lise öğrencilerine uyuşturucu pazarladığı ileri sürülen sokak satıcılarına yönelik operasyonunda 1'i lise öğrencisi toplam 9 kişi yakalandı.

mniyetteki sorgulamalarının ardından adli makamlara sevk edilen 4 kişiden 3'ü tutuklandı. Edinilen bilgiye göre Balıkesir KOM Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin 3 aydır devam eden çalışması sonucunda, Balıkesir genelinde gençlere ve öğrencilere uyuşturucu madde pazarlayan K.A. liderliğindeki uyuşturucu şebekesinin deşifre edilmesi için harekete geçildi.

Yapılan çalışmalarda, O.S.'nin üstünde 1 gram esrar, lise öğrencisi E.A.'nın üzerinde tütünle karıştırılmış 4 gram esrar, M.D.'nin kullandığı motosiklette 68 gram kubar esrar, yine M.D.'nin evinde 746 gram kubar esrar ile O.Ö. ve T.M. isimli
şahısların ikametlerinde 4 kilo 539 gram kubar esrar ele geçirildi.

3 Aralık'ta düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 8 ayrı noktada çalışma yapıldı. Operasyonda, mevcut uyuşturucu organizasyonuna mensup aralarında şebeke lideri olduğu ileri sürülen K.A.'nın da bulunduğu 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Operasyonla ilgili toplam 5 kilo 364 gram kubar esrar ele geçirildiği bildirildi.

Aralarında bir lise öğrencisinin de bulunduğu 5 şüpheli Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile serbest bırakılırken, K..A., M.A., M.K., Ö.T. isimli zanlılar sorgulamalarının ardından adli makamlara teslim edildi.

Haklarında, "teşekkül halinde uyuşturucu madde ticareti yapmak, satmak, bulundurmak, yer sağlamak ve kullanmak" suçlarından işlem yapılan K.A., M.A. ve M.K. tutuklanarak Balıkesir Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 18:19:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?