5
Mayıs
2024
Pazar
BALIKESİR

Uyuşturucu sevkiyatı polise takıldı

KÖYDEN KENTE UYUŞTURUCU SEVKİYATINA POLİSTEN SUÇÜSTÜ

Balıkesir'de, köyden kent merkezine uyuşturucu transferi yapan şüpheliler daha önceden tertip alan polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandılar. 5 kilo esrar ve silah ele geçirilen operasyonda gözaltına alınan 3 kişi adli makamlara teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir Emniyet Müdürlüğü KOM şube ekiplerince il genelindeki uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanıcıları ile satıcılarına yönelik sürdürülen mücadele kapsamında başarılı çalışmalara imza atılıyor.

Bir ihbarı değerlendiren KOM şube ekipleri Balıkesir il merkezine civar köylerden uyuşturucu (esrar) madde getirip piyasaya süreceklerini tespit ettiği şahıslara yönelik operasyon gerçekleştirdi. İzmir yolunda tertip alan polis timlerinin durdurduğu 19 plakalı bir otomobilde bulunan İ.D. (49), M.M. (40) ile M.B. (37) isimli şüpheliler gözaltına alındı.

Şüphelilerin üzerinde ve araçta yapılan aramalarda çuval içerisine konulmuş halde toplam 5 kilogram kubar esrar maddesi ile 1 adet ruhsatsız av tüfeği ve 11 adet dolu fişeği ele geçirildi. Üç şüphelinin yapılan Güvenlik Bilgi Toplama (GBT) sorgulamasında sabıkalı oldukları, M.M. isimli şüphelinin ise başka bir suçtan kesinleşmiş cezasının bulunduğu ve arandığı tespit edildi. Haklarında, "Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak, uyuşturucu ve uyarıcı madde bulundurmak" iddiasıyla yasal işlem yapılan şüpheliler emniyetteki sorgulamalarının ardından bugün adli makamlara teslim edildi. Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, "Balıkesir Emniyet Müdürlüğü olarak İlimizde uyuşturucu satıcıları ile mücadeleye kararlılıkla devam edilmektedir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2010 Salı 14:38:01
Güncelleme :26 Ekim 2010 Salı 14:46:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?