3
Mayıs
2024
Cuma
BALIKESİR

Üzerinden cephane çıktı!

Balıkesir'de polisin durumundan şüphelenip arama yaptığı bir kişinin üzerinde tabancalar ve çok sayıda fişek ele geçirildi. Şüpheli şahsın göz altına alındığı olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Edinilen bilgiye göre, Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde bir ihbarı değerlendiren polis M.S. (62) isimli şahsın ikametinde ve üzerinde arama yaptı. M.S.'nin üzerinde ve evindeki aramalarda 2 adet 7.65 mm ve 6.35 mm çapında ruhsatsız tabanca,
1 adet gerçek tabancaya dönüştürülen tabanca, 3 adet kurusıkı tabanca, 19 adet 7.65 mm çapında dolu tabanca fişeği, 15 adet 6.35 mm çapında dolu tabanca fişeği, 28 adet 9 mm çapında boş tabanca fişeği, 58 adet 6.35 mm çapında kurusıkı tabanca fişeği, 49 adet değişik çaplarda dolu kurusıkı tabanca fişeği, 38 adet havalı tüfek kurşun saçması, 30 adet havalı tüfek çelik saçması ele geçirildi. Silah ve malzemelere el kondu.

MERAK KOLEKSİYONUYMUŞ
Bigadiç Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yakalayıp gözaltına aldığı M.S., silah ve mühimmatları özel merakından dolayı biriktirdiğini söyledi. M.S., 7.65 ve 6.35 mm. çaplı ruhsatsız tabancaları ve mermileri uzun zaman önce tanımadığı, hatırlamadığını belirttiği bir şahıstan para karşılığında aldığını, kurusıkı tabancaları kendi uğraşı ile değiştirdiğini, bu işlemi kimseden öğrenmediğini, yine değiştirdiği silahları kimseye satmadığını ve satmaya teşebbüs etmediğini, bu işlerle merakı olduğu için ilgilendiğini, diğer malzemeleri ise av bayilerinden ve hırdavat işyerlerinden aldığını söyledi. M.S. emniyetteki ifadesinin ardından Bigadiç Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2011 Çarşamba 15:36:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?